Азаров: МОЗ та Міносвіти після критики активізували свою роботу

05 вересня 05:50

Заходи і попередження щодо міністра охорони здоров'я Олександра Аніщенка «спрацювали». Таку думку висловив прем'єр Микола Азаров в інтерв'ю телеканалу «Інтер».

 

Відповідаючи на питання, чи варто О.Аніщенку та міністру освіти Д.Табачнику боятися відставки, М.Азаров відповів: «Не боятися треба, а відчувати свою відповідальність».

«МОЗ зараз значно активізувало роботу. Вважаю, що ті заходи, до яких ми закликали працівників системи охорони здоров'я, і серйозно дуже попередили, вони спрацювали», - заявив він.

Прем'єр додав, що «це стосується будь-якого міністра, у тому числі й освіти».


Нагадаємо, О.Аніщенка призначено на посаду голови МОЗ у травні цього року. Його попередником був Ілля Ємець.

Як відомо, через затримку держзакупівлі ліки для хворих на гемофілію закінчуються. О.Аніщенко заявив, що проблему буде вирішено протягом місяця.

Нагадаємо, раніше ZN.UA повідомляло про те, що у зв'язку з переділом ринку медичних тендерних закупівель, МОЗ за шість місяців поточного року не закупило жодної упаковки медпрепаратів, скасувавши всі 240 тендерів із закупівлі ліків.

Кілька днів тому Кабінет міністрів України виділив 50 млн грн з резервного фонду на закупівлю ліків для хворих на гемофілію. Закупівлею замість МОЗ займатиметься МНС.