Азаров: Кабмін міркує над тим, як розірвати «газові угоди» Тимошенко

05 серпня 09:29

Український уряд вивчає можливість розірвання газового контракту з Росією, підписаного екс-прем'єром Юлією Тимошенко, через суд. Про це заявив прем'єр-міністр Україна Микола Азаров під час допиту у Печерському райсуді Києва.

 

«Вивчається й можливість розірвання контракту через суд. Але таке рішення поки не прийнято», - сказав він.

Він зазначив, що уряд сподівається вирішити це питання шляхом переговорів.

За словами М.Азарова, однією з причин того, що Україна поки не звертається до суду, є те, що судові справи такого роду тривають дуже довго.

Як писало ZN.UA, кримінальна справа проти Юлії Тимошенко, в якій її звинувачують у перевищенні посадових повноважень при складанні газових контрактів з Росією у 2009 році, у разі доведення провини екс-прем'єра може послужити приводом для розриву домовленостей між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром».

Нагадаємо, сьогодні прем'є-міністр М.Азаров виступає в якості свідка у «газовій справі», порушеній стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Суд у справі Ю.Тимошенко допитує свідків з 26 липня.

1 серпня був допитаний екс-міністр транспорту і зв'язку Йосип Вінський, а також екс-міністр оборони Юрій Єхануров.

27 липня Печерський райсуд Києва допитав у «газовій» справі Юлії Тимошенко екс-міністра промислової політики Володимира Новицького, а також, у цей день суд допитав колишнього міністра палива та енергетики Юрія Продана у цій кримінальній справі.

26 липня був допитаний директор юридичного департаменту НАК «Нафтогаз України» Валерій Винокуров.

13 квітня Генпрокуратура пред'явила звинувачення Ю.Тимошенко у перевищенні посадових повноважень при складанні «газових» контрактів у 2009 році