Азаров хоче, щоб депутати нової Ради в повній мірі відчули свою відповідальність

23 листопада 16:26

Азарова, який прийняв участь у роботі групи, що готує відкриття майбутньої сесії нового складу парламенту, неприємно здивувала відсутність на засіданні лідерів партій, що перемогли на виборах.

 

Прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається, що новий парламент зможе швидко відмовитися від передвиборної емоційності і займеться продуктивною роботою.

"Будемо сподіватися на те, що нова Верховна Рада таки відійде від передвиборчої емоційності і займеться справою", - написав він на своїй сторінці в Facebook, спілкуючись з користувачами 23 листопада.

Азаров висловив здивування тим фактом, що на перше засідання робочої групи з підготовки і організації нової сесії парламенту не прийшов жоден із керівників чи лідерів партійних списків
партій, що пройшли до парламенту.

"На мій погляд, це було не тільки в зв'язку з неповагою до своїх колег, а й нерозумінням важливого значення, яке в житті нашої країни відіграє парламент", - додав прем'єр.

Він зазначив, що брав участь у багатьох таких групах і за всі роки вперше зустрів таку ситуацію.

Азарова також розчарувало те, що всі 3 години засідання робочої групи звелися до обструкції з боку опозиції і небажання вирішувати конкретні питання роботи парламенту.

- Литвин: Нова Рада може запрацювати 12.12.12 о 12 годині дня


"Хотілося б, щоб народні обранці в повній мірі відчули свою відповідальність і провели велике розходження між передвиборною риторикою і необхідністю дуже серйозно працювати над документами, над прийняттям рішень", - написав глава уряду.

В цілому ж, на його думку, "засідання звелося до чергового шоу" новообраних депутатів, причому, в присутності численних журналістів.

"Якщо вже прем'єр-міністр країни знайшов у своєму графіку 3 години часу для роботи цієї підготовчої групи, то виникає питання: чому в решти лідерів партій не знайшлося аналогічного часу і чим вони були зайняті?", - поставив він питання.

Парламентської вибори в Україні пройшли 28 листопада. Були визнані обраними 225 депутатів за партійними списками і 220 - по одномандатних округах. Ще в 5 мажоритарних округах (так званих «проблемних») парламент рекомендував провести перевибори.

За результатами виборів Партія регіонів отримала в новому парламенті 185 місць, Об'єднана опозиція «Батьківщина» - 101 місце, «УДАР» Віталія Кличка - 40 місць, ВО «Свобода» - 37 місць, Компартія - 32 місця.

Крім того, по мажоритарних округах пройшли ще 7 представників від чотирьох різних партій. Ще 43 депутати пройшли до парламенту як самовисуванці. !zn

Читайте також:

Литвин запропонував заборонити в Раді парасольки і яйця

Яценюк пообіцяв, що нова Рада запрацює тільки після вирішення питання з «кнопкодавами»

Литвин не збирається в новій Раді підтримувати регіоналів

Обирати спікера будуть в перший же день роботи нової Ради