Азаров готовий співпрацювати з Митним союзом

25 липня 19:07

На відміну від «так званої опозиції», яка прагне до євроінтеграції, Азаров вважає Україну великою відсталою країною в центрі Європи, якій нікуди не треба рухатися, а тільки розвиватися. Митний союз може допомогти.

 

Українська влада хотіла б співпрацювати з Митним союзом в запропонованому їй форматі «3+1», проте дуже уважно вивчає пропозиції російської сторони, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Зараз ми вивчаємо досвід функціонування Митного союзу, дивимося, що є позитивного. Ми вже пропонували свою формулу роботи з Митним союзом (3+1). На жаль, поки ця формула не приймається нашими партнерами, але ми не ставимо хрест на цій ідеї. Ми хочемо працювати з Митним союзом, це реальність. І тому останню пропозицію президента Росії Путіна уважно вивчаємо і зосереджено думаємо щодо неї», - заявив український прем'єр в інтерв'ю російському виданню «Завтра».

При цьому Азаров зазначив, що «обговорюючи тему Митного союзу, ми стикаємося з категоричним неприйняттям цієї ідеї з боку нашої так званої опозиції». «Вони навіть не хочуть слухати, не хочуть розмовляти. Все, що хоч трохи зближує нас з Росією і з Білоруссю, викликає у нашої опозиції лише неприйняття, відмову навіть обговорювати ці теми. Вони кажуть так: якщо ми рухаємося в бік Митного союзу, значить, ми закриваємо для себе рух до Європи, а ми мріємо бути в Європі», - розповів прем'єр.

«Коли я чую роздуми про те, куди ми рухаємося, в якому напрямку, я відповідаю на ці закиди таким чином: нікуди Україна не рухається. Україна - це велика країна, яка знаходиться в центрі Європи. Зі своїми інтересами, зі своїм унікальним народом, своїми традиціями. І завдання будь-якого уряду - забезпечити реалізацію корінних національних інтересів. А національний інтерес України сьогодні полягає в розвитку. Ми відстали - значить, нам треба розвиватися. І все, що працює на розвиток, відповідає нашим національним інтересам», - повідомив Азаров. !zn

Читайте також:

Янукович хоче, щоб Україна була надійним мостом між ЄС і РФ і не створювала проблеми


У Росії вважають, що Україна «досить швидко» вступить до Митного союзу

Путіну не терпиться втягнути Україну якщо не в Митний союз, то в єдиний економічний простір

Диктувати умови в Митному союзі буде Росія