Азаров доручив уряду активізувати провладну пропаганду у ЗМІ

09 листопада 10:29

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Кабміну напружитися з виконанням реформ Януковича: "Ми не на репетиції". Так що тепер міністрам доведеться аргументувати всі нормативні акти, що вносяться на розгляд уряду, прискорити сам процес реформування, а також активізувати проведення відповідних роз'яснювальних робіт із суспільством, щоб у ЗМІ не було занадто багато «негативу», і люди «мислили позитивно».

 

Про це він заявив під час засідання Кабінету міністрів у середу, 9 листопада.

Зокрема М.Азаров відзначив, що після догани президента Віктора Януковича минулого тижня, уряд «вже прийняв відповідні рішення» на виконання вимог президента.

«Після принципової, вимогливої розмови з виконання Національного плану дій, уряд просто зобов'язаний вдосконалити роботу у цьому напрямку», - заявив він.

«Ми з вами не на репетиції реформ, роботу з їх впровадження треба прискорити. Відтепер раз на два тижні Кабінет міністрів на засіданні буде контролювати хід виконання програми реформ президента», - повідомив прем'єр.

Також М.Азаров вимагав від міністрів «працювати з громадянським суспільством» і «системно роз'яснювати» людям проведені реформи, щоб ще на старті вони не почали «кульгати».

«Всі претензії і вимоги, які люди висувають владі, - це запит на реальну модернізацію у країні. Мова йде про те, що кожен орган виконавчої влади зобов'язаний налагодити системний діалог з інститутами громадянського суспільства, експертами та ЗМІ. Реформа, яка не озвучена і не роз'яснена, яка не отримала розуміння суспільства, - це ще на старті кульгаюча реформа. Тому я доручаю абсолютно всі проекти нормативних актів на виконання Національного плану дій, які вносяться на розгляд уряду, по-перше, - супроводжувати інформаційно-аналітичною довідкою щодо проекту, очікуваних соціально-економічних наслідків його прийняття. Тобто, аргументацією, чому це необхідно суспільству. А по-друге - удосконалити пропозиціями щодо програм зворотного зв'язку для роз'яснення цих проектів", - заявив М.Азаров.

Прем'єр також дав завдання проаналізувати роботу прес-служб, управлінь з інформації та комунікацій з громадськістю всіх міністерств і відомств для того, щоб «правильно» доносити до людей результати своєї роботи. Зокрема, за словами М.Азарова, не повинно бути «очевидних перекосів у бік негативу» у висвітленні роботи уряду: це «дезорієнтує» суспільство.

«Реагуйте на критику негайно і одночасно привертайте увагу до позитивних зрушень...Не все ж так погано у нас, як комусь хочеться подати! А без позитивного мислення розвиток країни, суспільства неможливий.

У першу чергу від членів уряду та голів регіональних адміністрацій вимагаю: ви повинні самі ініціювати постійний діалог із суспільством...Залучайте фахівців з комунікацій, консультуйтеся, не соромтеся вчитися, як донести до людей вашу роботу. Це ваша відповідальність, шановні», - підсумував М.Азаров.