Азаров упевнений, що непідписання Угоди про асоціацію буде програшем ЄС

29 березня 07:15

Азаров упевнений, що якщо підписання Угоди про асоціацію не відбудеться, всю провину на себе візьмуть європейські політики.

 

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що Європейський Союз програє, якщо відмовиться від підписання найближчим часом Угоди про асоціацію з Україною. Про це повідомляє Департамент інформації і комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

"Тут ніхто не виграє і не програє - програш буде для обох сторін, якщо ми не підпишемо угоду", - заявив він.

Він зазначив, що рішення, що готувалося кілька років, відповідає інтересам України і ЄС. "Я - оптиміст, тому що це рішення, яке готувалося кілька років, відповідає інтересам як України, так і Євросоюзу", - підкреслив Азаров.

За його словами, "це буде дуже серйозною поразкою, коли велика європейська країна з абсолютно надуманих причин не отримає право підписати цю угоду". "Це не буде говорити про те, що керівництво України не бажає інтеграції. Саме європейські політики візьмуть на себе відповідальність за це", - сказав прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, Київ чекає на підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, яка буде включати створення зони вільної торгівлі, на саміті "Східного партнерства " у листопаді 2013 року у Вільнюсі.

У ЄС теж озвучили таку можливість, проте звернули увагу української сторони на необхідність здійснення низки реформ. Зокрема, мова йде про вдосконалення виборчого законодавства, вирішення питань, пов'язаних із вибірковим правосуддям, проведення реформ в рамках порядку денного асоціації.

Угоду про асоціацію Україна-ЄС було парафовано сторонами у 2012 році. Технічна звірка проекту Угоди вже завершена, і, згідно з практикою, сторони здійснюють офіційний переклад документа на українську мову і мови країн-членів ЄС, після чого на нього чекає підписання та ратифікація. !zn

Читайте також:

Голова ПАРЄ пообіцяв сприяти підписанню угоди про асоціацію Україна-ЄС

Третина українців підтримує вступ у Євросоюз навіть у разі візового режиму з Росією

Торговельна палата США: Угода про асоціацію з ЄС забезпечить Україні "вражаючі" інвестиції