Азаров упевнений, що боротьба з "кнопкодавами" у кризу недоречна

12 лютого 13:25

У країні криза, а депутати блокують Раду, замість того щоб працювати і приймати необхідні закони.

 

Прем'єр-міністр України Микола Азаров дивується, як Верховна Рада в умовах кризи два місяці може розбиратися з "кнопковим" питанням. Про це він сказав під час зустрічі з представниками IT-компаній.

"Ви знаєте, який у нас своєрідний парламент. Напевно, у світі важко знайти інший такий парламент, який би 2,5 місяці витратив на кнопки. "Кнопкове" питання зараз для них найголовніше. Можна десь ще знайти парламент, який би в умовах кризи, таких колосальних проблем, які перед країною стоять, зосередив би абсолютно всі зусилля на тому, який механізм кнопок використовувати для того, щоб реалізувати передбачене Конституцією право голосувати в залі?" - запитав Азаров.

Він висловив надію на те, що найближчим часом депутатам вдасться вирішити цю проблему.

"Ми сподіваємося, що найближчим часом це питання все ж таки буде вирішено. І вони від цих "кнопкових" питань перейдуть дійсно до актуальних питань, які турбують нашу країну і суспільство", - заявив прем'єр.

Як повідомлялося, представники опозиційних фракцій заблокували трибуну і президію парламенту 5 лютого, вимагаючи введення персонального голосування депутатів. Через блокування друга сесія Верховної Ради 7-го скликання так і не розпочала свою роботу. !zn

Читайте також:

Яценюк оголосив про готовність до парламентської бійки з регіоналами

Регіонали впевнені, що 19 лютого у них з'явиться моральне право розблокувати Раду силою

У Партії регіонів вирішили "задавити" опозицію числом