Азаров та опозиціонер Каплін поскаржилися один на одного у Генпрокуратуру

28 березня 12:49

У партії "УДАР" стверджують, що Азаров фактично блокує співпрацю уряду з парламентом.

 

Народний депутат України Сергій Каплін (фракція "УДАР") надіслав генеральному прокурору Віктору Пшонці депутатське звернення щодо прем'єр-міністра Миколи Азарова, який напередодні вигнав опозиціонера з засідання уряду. На думку ударівця, прем'єр таким чином діє "проти народу України".

"Азаров проти народу України. Так можна було назвати вчорашнє засідання уряду. Наказ охоронцям розправитися з нардепом від опозиції, небажання відкрити людям правду про винних у наслідках снігової негоди, негідна і зухвала поведінка прем'єра, ігнорування діалогу з парламентом тощо. Азаров фактично блокує співпрацю уряду з парламентом. Єдине - він не носить реглан з написом "кєрую особісто", - цитує Капліна його прес-служба в четвер.

Депутат підкреслив: "Я продовжу контролювати роботу Азарова як прем'єра, як політика, як чиновника, як громадянина. Йому не вдасться знищити парламент, ми зможемо звільнити від нього Україну. Я вже направив депутатське звернення до генпрокурора, таке ж звернення направить наша фракція та її лідер".

Разом з тим, згідно з інформацією, яку Капліну передав депутат з фракції "Свобода" Едуард Леонов, присутній на засіданні Кабінету міністрів у середу, міністр освіти і науки Дмитро Табачник і глава МВС Віталій Захарченко "підняли питання про притягнення Сергія Капліна до кримінальної відповідальності за самоуправління".

За інформацією прес-служби Сергія Капліна, Микола Азаров звернувся до заступника генпрокурора, який перебував на засіданні, з вимогою дати правову оцінку поведінці депутатів. Потім було ухвалено рішення, що прем'єр подасть запит у Генпрокуратуру і "далі продовжать справу проти Капліна".

Як повідомлялося, у середу прем'єр-міністр Микола Азаров доручив охорони вивести опозиційного народного депутата (фракція "УДАР") Сергія Капліна.

Прес-служба Кабміну повідомила, що Каплін був видалений з засідання уряду через порушення регламенту: "На жаль, один з народних депутатів порушив регламент. Незважаючи на встановлені норми, він у жорстокій формі намагався завадити розгляду питань порядку денного. І це в той час, як слухалася доповідь про надзвичайну ситуацію в Україні, пов'язану з негодою. Замість сприяння конструктивній роботі, розгляду зазначеного питання та прийняттю урядом необхідних рішень, парламентарій намагався використовувати "гарячу" тему для самопіару. Жодних конструктивних пропозицій не пролунало. Глава уряду був змушений вжити заходів до відновлення порядку на засіданні".

У повідомленні підкреслюється, що згідно з регламентом питання участі народних депутатів у засіданні уряду вирішується за погодженням з прем'єр-міністром на підставі повідомлення за особистим підписом народного депутата або голови депутатської фракції, групи, яке надійшло до дня проведення засідання (але не пізніше, ніж за 24 години до його проведення). !zn

Читайте також:

В Азарова пояснили, що "дилетант" з фракції Кличка зривав засідання Кабміну

Кличко вимагає відставки Азарова, що вигнав ударівця з Кабміну

Азаров вигнав ударівця з Кабміну за критику з прибирання снігу