Автор скандального законопроекту пояснив, що є пропагандою гомосексуалізму

05 жовтня 09:18

Депутат від КПУ Євген Царьков розповів, які мультфільми не є пропагандою гомосексуалізму. На думку політика головною метою закону є очищення інформаційного простору для дітей від нав'язування способу життя людей з нетрадиційною орієнтацією.

 

Автор законопроекту про заборону пропаганди гомосексуалізму Євген Царьков пояснив, що є пропагандою гомосексуалізму.

«У законі чітко прописаний цей норматив. Опис слова «пропаганда» чітко визначено в юриспруденції. Запевняю, що вовк з "Ну постривай" в костюмі снігуроньки - це не пропаганда гомосексуалізму, а проведення гей-параду в Києві або показ одного з відомих мультфільмів, який через парламент обмежили і навіть оштрафували, де мультиплікаційні герої виступають як гоміки - все це однозначно пропаганда» - розповів депутат.

Також Євген Царьков зазначає, що завдання авторів законопроекту - це очистити інформаційний простір для дітей, що б з екранів телевізорів не було пропаганди способу життя гомосексуалістів.

«Комітет зі свободи слова, який у нас самий жорсткий у парламенті, боровся з законом про наклеп, боровся з цензурою, він теж дав позитивний висновок. Тобто у нас закон виписаний до дрібниць і сплутати пропаганду з художнім фільмом або з будь-яким іншим чином буде неможливо» - говорить автор законопроекту.

Як повідомлялося, Верховна Рада України 2 жовтня проголосувала в першому читанні за законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір).

Автори законопроекту пропонують доповнити статтю Кримінального кодексу про покарання за ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства, жорстокості, расової та національної чи релігійної нетерпимості і дискримінації, положенням про такі дії щодо поширення гомосексуалізму. У разі прийняття цього закону його порушення буде каратися штрафами і тюремним ув'язненням до 5 років.

Ініціатори законопроекту: народні депутати Євген Царьков (фракція Компартії України), Катерина Лук'янова (фракція НУНС), Павло Унгурян (фракція «БЮТ-Батьківщина»), Юлія Ковалевська (фракція Партії регіонів), Тарас Чорновіл (позафракційний) і Лілія Григорович (фракція НУНС ). !zn

Читайте також:

Рада схвалила законопроект про кримінальну відповідальність за пропаганду гомосексуалізму

Омбудсмен Лутковська попросила роз'яснити «пропаганду гомосексуалізму»

Московський суд заборонив геям з майбутнього проводити паради секс-меншин