Аваков заперечує, що проти нього порушено кримінальну справу

16 сiчня 07:40

Колишній голова Харківської ОДА Арсен Аваков заперечує, що проти нього порушено кримінальну справу.

 

Про це він заявив в коментарі з-за кордону телекомпанії TVi.

«Збрехав сайт обласної державної адміністрації. Справу порушено не стосовно А.Авакова, а за фактом. У цих офіційних повідомленнях купа брехні», - заявив екс-губернатор.

За його словами, інформація про те, що він підписав акти, які проходять у справі, помилкова, оскільки підписання таких актів не входило до його посадових обов'язків.

Політик вважає, що ситуація навколо цієї кримінальної справи є спробою тиску влади на нього.

«Я оцінюю цей крок як організацію тиску на А.Авакова, людину, яка їм зараз не потрібна, незручна», - зазначив він.

Разом з тим А.Аваков дав вказівки своєму адвокату надати допомогу слідству.

«Дамо шанс цьому слідству бути об'єктивним і неупередженим. Це я кажу з посмішкою, хоч і по телефону, тому що я в таке слідство не вірю», - сказав він.

Він підкреслив, що має намір брати участь у виборах Верховної Ради у 2012 році і висловив упевненість, що ці вибори партія влади програє.

Нагадаємо, прокуратура Харківської області за результатами перевірки протиправних дій колишнього глави облдержадміністрації порушила кримінальну справу стосовно службових осіб Харківській облдержадміністрації та Головного управління Держкомзему у Харківській області за земельні махінації у 2009 році. Як повідомили в облдержадміністрації, кримінальна справа порушена стосовно колишнього голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова.

А.Авакова було призначено головою Харківської обласної державної адміністрації 4 лютого 2005 року. 9 лютого 2010 року він подав у відставку на підставі ч.3 ст.31 закону України «Про державну службу» (принципова незгода з рішенням державного органу чи посадової особи, а також етичні перешкоди для перебування на державній службі).

А.Аваков є членом ВО «Батьківщина» з 21 квітня 2010 року і очолює Харківську обласну організацію партії. Раніше він був у партії «Наша Україна» і був депутатом Харківської обласної ради V і VI скликань.