Аваков назвав дії Парасюка хуліганськими

20 березня 01:01

Міністр внутрішніх справ вважає, що депутата потрібно притягнути до відповідальності.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков різко розкритикував дії позафракційного депутата Володимира Парасюка, який вступив у конфлікт із співробітниками поліції на блокпості під Слов'янськом. Очыльник МВС висловив упевненість в необхідності дати правову оцінку поведінці Парасюка і притягнути його до відповідальності.

"Група самовпевнених молодиків на чолі з народним депутатом, прийняла рішення протистояти поліції... Саме тому не тільки поліцейські, я як міністр, керівництво Національної поліції, сподіваємося, що багато депутатів, наполягають: цей факт повинен мати оцінку. Недоторканність депутата носить політичний характер. Він не повинен притягатися до закону за фактами його політичної діяльності. Але не за фактом його хуліганських дій або явних порушень закону", – заявив міністр в ефірі телеканалу "Україна" в неділю, 19 березня.

Аваков назвав дії Парасюка цинічними та неприпустимими, зазначивши, що депутат діяв "з особливим викликом".

"Вважаю неприпустимим, коли народний депутат, розмахуючи посвідченням з одного боку, з іншого боку – б'є служителя закону або державного службовця, прекрасно знаючи, що в силу своїх обов'язків, той не може опонувати народному депутату. Вважаю, що це явище - дуже небезпечне, насправді, для всієї країни в цілому. Тому наполягаю, щоб цим фактом була дана відповідна оцінка", – додав голова МВС.

Нагадаємо, 14 березня стався конфлікт між прихильниками торгової блокади ОРДЛО, які прямували до Бахмуту, і співробітниками поліції в Донецькій області. Як повідомила прес-служба МВС, близько 19:00 на в'їзді до Слов'янська група з 35 осіб, які пересувалися на 13 автомобілях, "відмовилася проходити стандартну перевірку і спровокувала конфлікт". Під час словесної суперечки народний депутат, який супроводжував активістів, вдарив кількох поліцейських і намагався вирвати у них зброю.

Начальник Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін повідомив, що за фактом нападу активістів блокади ОРДЛО під керівництвом народного депутата України Володимира Парасюка на поліцейських в Слов'янську відкрито кримінальне провадження. За ініціативою керівництва співробітники поліції почали збір підписів під зверненням до президента та керівництва МВС, ГПУ і Верховної Ради з вимогою позбавити Парасюка недоторканності та притягнути його до відповідальності.

У свою чергу, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про готовність направити до Верховної Ради подання на притягнення позафракційного народного депутата Володимира Парасюка до кримінальної відповідальності, якщо у слідства будуть для цього підстави.