Асад перемістив хімічну зброю в аеропорти поблизу кордонів Сирії, - опозиція

24 липня 07:29

Президент Сирії Башар Асад перемістив частину озброєнь і обладнання для змішування хімічних компонентів в аеропорти поблизу кордонів Сирії, говориться в заяві сирійської опозиції. Метою перекидання хімічної зброї є нібито чинення тиску на світове співтовариство.

 

Сирійська армія передислокує хімічну зброю в аеропорти біля кордонів держави, йдеться в заяві, поширеній у вівторок Вільною сирійською армією (ВСА), яка воює на боці опозиції.

"Асад перемістив частину озброєнь і обладнання для змішування хімічних компонентів в аеропорти поблизу кордонів Сирії", - йдеться у заяві.

Опозиція вважає, що метою перекидання хімічної зброї є чинення тиску на світове співтовариство, зокрема, на ту його частину, яка виступає за відставку Асада.

"За інформаціїєю, що знаходиться в нашому розпорядженні, режим почав перекидання складів зброї масового ураження кілька місяців тому, мета цього кроку - чинення тиску на світове співтовариство", - вказує ВСА.

У той же час опозиція впевнена, що урядові війська не наважаться використовувати хімічну зброю проти Ізраїлю. "За 30 років режим не здійснив жодного пострілу в бік Ізраїлю, і він, звичайно, не має наміру використовувати хімічну зброю проти цієї країни", - йдеться в заяві.

- Дамаск може застосувати хімічну зброю в разі зовнішньої агресії

Напередодні представник сирійського МЗС Джихад Макдісі не виключив можливості застосування владою хімічної зброї, якою вони володіють.

"Ми станемо використовувати хімічну зброю тільки в разі агресії ззовні", - сказав Д.Макдісі.

Він також запевнив, що "всі склади хімічної зброї в країні знаходяться під контролем урядових військ".

З попередженнями сирійській владі у зв'язку з цією загрозою вже виступив президент США Барак Обама. Він заявив, що застосування хімічної зброї стане "трагічною помилкою" сирійського президента Асада, і підкреслив, що вся відповідальність за подібні дії буде лежати на ньому. !zn

Читайте також:

Обама попередив Асада, що застосування хімічної зброї стане трагічною помилкою

Армія Башара Асада повернула контроль над Дамаском

Сирійські повстанці захопили всі КПП на кордоні з Іраком

США і Росія домовилися не допустити загострення ситуації в Сирії

У Дамаску розгорнулися повномасштабні бої

Обама і Путін вимагають припинити кровопролиття в Сирії, але не домовилися про спільні кроки

Пентагон попередив Росію про можливу війну в Сирії