Армія Ізраїлю розбомбила штаб-квартиру ХАМАС в секторі Газа

17 листопада 10:53

За відомостями медичних служб сектора Газа, в результаті нальотів ізраїльської авіації загинуло вже 38 осіб. З них половина - мирні громадяни, у тому числі вісім дітей.

 

Армія оборони Ізраїлю вранці 17 листопада розбомбила штаб-квартиру руху ісламізму ХАМАС у секторі Газа. За повідомленням телеканалу Sky News, будівля була практично повністю зруйнована.

Повідомляється, що штаб-квартира піддалася чотирьом ракетним обстрілам. Значний збиток був заподіяний сусіднім будинкам.

У командуванні ізраїльської армії підтвердили факт обстрілу. За словами військових, у ніч з 16 на 17 листопада за 6 годин операції були проведені бомбардування 85 цілей на території сектора Газа.

Точкові удари безпілотників по об'єктах у Газі стали відповіддю на п'ятничну ракетну атаку "Хамаса" на Єрусалим. Ракета, запущена з Гази, вибухнула в південному передмісті Єрусалима Гуш-Еціон. Подібних випадків не було з 1970 року.

Після цього представник ізраїльської армії Йоав Мордехай попередив, що "майбутня ніч у Газі не буде спокійною".

Як повідомив арабський телеканал Al-Jazeera, загинуло до 38 палестинців у результаті нальотів ізраїльської авіації. Раніше ізраїльські військові повідомляли про 33 загиблих: у ході нічних і ранкових бомбардувань було вбито ще трьох бойовиків ХАМАС.

За відомостями медичних служб сектора Газа, половина загиблих - це мирні громадяни, зокрема вісім дітей, стверджує арабський телеканал. Нальоти були скоєні на такі міста, як Газа і Рафах, а також на табір Ель-магаз у центрі сектора. В результаті повітряних атак поранення отримали понад 300 осіб, зокрема близько 30 осіб постраждали при обваленні триповерхового будинку.

Представники ізраїльських збройних сил, у свою чергу, повідомили, що їм вдалося вразити більше 800 цілей у прибережному анклаві з моменту початку повітряної операції. Тільки минулої ночі ВПС Ізраїлю здійснили 180 бойових вильотів.

Зокрема, винищувачі завдали ударів по житлових будинках, урядових будівлях - штаб-квартирі "Хамаса" в Газі. Нальотам також піддалися поліцейські дільниці і
підземні тунелі, що проходять уздовж кордону з Єгиптом, які використовуються контрабандистами.

Палестинські бойовики випустили по ізраїльській території близько 500 ракет.

Як повідомлялося, Ізраїль проводить у секторі Газа військову антитерористичну операцію "Хмарний стовп", метою якої оголошено знищення бойовиків та їх інфраструктури. Операція почалася ввечері 14 листопада з ліквідації лідера бойового крила ХАМАС Ахмада Джабарі. !zn

Читайте також:

Конфлікт у секторі Газа готовий перейти в нову фазу. Ізраїль оголосив мобілізацію (ВІДЕО)

У секторі Газа заговорили про перемир'я з Ізраїлем, готовим у будь-яку хвилину почати наземну операцію

Ізраїльські військові оприлюднили відео ліквідації лідера бойового крила ХАМАС


Прем'єр Ізраїлю заявив про готовність атакувати Іран