Апеляційний суд оголосив повний текст ухвали в справі Тимошенко

29 грудня 17:35

Призначене Печерський райсудом Києва покарання екс-прем'єру Юлії Тимошенко відповідає тяжкості вчиненого нею злочину, наголошується в ухвалі Апеляційного суду Києва, який залишив у силі вирок щодо "газової справи" екс-прем'єру. У четвер колегія суддів Апеляційного суду виголосила повний текст ухвали суду.

 

На оголошенні рішення були присутні тільки прокурори, захист екс-прем'єра, а самої Ю.Тимошенко не було.

Зокрема, у рішенні Апеляційного суду наголошується, що засідання в Печерському суді проводилося в рамках закону, визнано необгрунтованими заяви Ю.Тимошенко та її адвокатів про те, що під час досудового та судового слідства екс-прем'єр була позбавлена ​​права на захист.

Також Апеляційний суд визнав безпідставними доводи захисту екс-прем'єра про те, що була допущена неповнота досудового слідства.

"Твердження про неприпустимість доказів і неповноти слідства необгрунтовані", - йдеться у визначенні суду, зачитаному головуючою суддею Оленою Ситайло.

У визначенні наголошується, що органи досудового та судового слідства не допустили істотних порушень закону.

"Суд обґрунтовано довів звинувачення Тимошенко і правильно кваліфікував її дії, оскільки Тимошенко ... давши вказівку на підписання невигідних контрактів, навмисне використовувала надані їй повноваження ... Призначене судом покарання відповідає тяжкості вчиненого нею злочину", - говориться у рішенні.

Крім того, суд визнав необгрунтованими апеляції захисників Ю.Тимошенко на окремі визначення Печерського районного суду.

В оголошеному тексті ухвали Апеляційного суду не вказується, в якому саме пенітенціарному закладі Ю.Тимошенко має відбувати покарання.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році.

Крім того, Ю.Тимошенко заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі. Суд також задовольнив позов НАК "Нафтогаз Україна" до Ю.Тимошенко, згідно з яким вона має відшкодувати збиток компанії в сумі понад 1,5 млрд грн.

Апеляційний суд Києва 23 грудня залишив вирок без змін.