Апеляція на рішення Євросуду з прав людини щодо Луценка досі не подана

01 серпня 11:07

Керівник секретаріату урядового уповноваженого у справах ЄСПЛ заявив, що для подачі апеляції є час до 3 жовтня, і якщо вона буде подана, то буде подана в термін.

 

Апеляція на рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), яким визнано, що права екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка були порушені, станом на сьогодні не подана.

"Фактично, є підстави говорити про деякі неточності (рішення ЄСПЛ) ... Станом на сьогодні апеляція ще не подана", - сказав 1 серпня під час гарячої телефонної лінії в газеті "Комсомольская правда в Украине" керівник секретаріату урядового уповноваженого у справах ЄСПЛ Назар Кульчицький .

Він акцентував увагу на тому, що рішення суду було винесено 3 липня, відповідно, кінцевий термін подачі апеляції на розгляд Великої палати на це рішення - 3 жовтня. "Якщо буде подана (апеляція до Великої палати), то буде подана в термін. Якщо ні, то рішення набуде чинності", - підсумував Кульчицький.

Нагадаємо, 3 липня, Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав незаконним затримання екс-голови МВС Юрія Луценка і зобов'язав Україну виплатити йому компенсацію в розмірі 15 тис. євро.

Як повідомлялося, Луценко був затриманий у грудні 2010 року, відтоді він перебуває в СІЗО.

27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Юрія Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі. Засуджений перебуватиме у в'язниці 2 роки і 10 місяців, оскільки термін покарання враховує його перебування під арештом у СІЗО протягом 1 року і 2 місяців - у відбування терміну покарання входить і цей період. Суть звинувачень зводиться до того, що Луценко, будучи міністром внутрішніх справ, нібито сприяв нарахуванню незаконної пенсії своєму водієві Леоніду Приступлюку, виділенню йому житла, а також зарахування його у департамент оперативної служби. Окрім того, суд визнав винним екс-главу МВС у нецільовому використанні бюджетних коштів на святкування Дня міліції у Національному палаці «Україна» у 2008-2009 році. !zn

Читайте також:

Рішення Євросуду означає, що Кузьмін може сісти на 10 років, - Луценко

Луценко просить залучити в якості свідків слідчих ГПУ

Луценко отримає 15 тис. євро і буде далі відбувати термін, - джерело


Україна виконає будь-яке рішення Євросуду щодо Луценка, - Мін'юст