АП хоче отримати доступ до електронного реєстру відшкодування ПДВ – ЗМІ

18 квiтня 14:10

У президентській адміністрації хочуть отримати щонайменше три робочих місця для роботи з реєстром вже до 21 квітня.

 

Адміністрація президента звернулася до ДФС України з проханням надати їй доступ до системи реєстру автоматичного відшкодування податку на додану вартість (ПДВ).

Як повідомляє "Українська правда", відповідне звернення, підписане заступником глави АП Дмитром Шимківим, була підготовлена в адміністрації на ім'я в. о. голови ДФСУ Мирослава Продана.

"…просимо забезпечити до 21 квітня 2017 року організацію не менше трьох робочих місць для уповноважених осіб Ситуативного центру Адміністрації президента України для доступу до систем, які забезпечують повний цикл процесів адміністрування податку на додану вартість", – йдеться в документі.

Згідно зі зверненням, доступ повинен бути організований через створення "персональних облікових записів для прямого доступу до табличних об'єктів систем та реєстрів на аналітичному сервері ДФС з правом читання даних і створення об'єктів (таблиць, пакетів, процедур тощо) у власних схемах зі спільним для вказаних робочих місць простором в обсягах не менше 100 Гб на кожну схему".

Раніше повідомлялося, що з 1 квітня Міністерство фінансів запустив онлайн-реєстр відшкодування податку на додану вартість. У міністерстві розповіли DT.UA, що з 1 квітня року відшкодування ПДВ платникам буде здійснюватися на підставі Реєстру заявок про повернення сум бюджетного відшкодування, формування якого здійснюється ДФС і казначейством.

Як розповіли DT.UA в Міністерстві фінансів, протягом 10 місяців 2016 року ДФС не виконувала вимог податкового кодексу і оприлюднила реєстри заяв на бюджетне відшкодування ПДВ в неповному обсязі.

У міністерстві провели аналіз опублікованих реєстрів, який показав, що крім невиконання вимог про оприлюднення реєстрів, ДФС порушувала інші норми Податкового кодексу, що регулюють порядок відшкодування. Було виявлено більше трьох тисяч потенційних порушень на суму понад п'ять мільярдів гривень.

2 квітня міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що Центр сертифікації електронних ключів Державної фіскальної служби, від якого залежить успішне функціонування реєстру відшкодування ПДВ, піддався хакерській атаці.