Американські юристи візьмуть з Мін'юсту $ 12 тис. за справу Тимошенко, «щоб на квитки вистачило»

22 червня 09:57

За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича провідна американська юридична фірма готуватиме позицію України в Європейському суді щодо справи Юлії Тимошенко всього за $ 12 тис. Саме через таку низьку плату, за словами міністра, американців запрошено без тендера. В опозиції кажуть, що юристам цих грошей ледь вистачить на авіаквитки.

 

Американська юридична компанія Skadden перевірить справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко менше, ніж за 100 тисяч гривень, а тому її запрошено без тендера. Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович, відповідаючи на запитання депутатів під час "години уряду" в п'ятницю, 22 червня.

За словами Лавриновича, проведення тендерів має відбуватися, починаючи з певної суми за виконання послуг. "Та сума, на яку укладено договір з американською компанією Skadden, менше цієї суми і вона не передбачала проведення тендеру", - заявив Лавринович.

У відповідь на це бютівець Сергій Соболєв зауважив, що за законом тендер не оголошується в разі, якщо послуги коштують менше 100 тисяч гривень: "Ви хочете сказати, що американська компанія тут буде працювати за 12 тисяч доларів? Їм тільки квитки дорожче обійдуться. Тому скажіть, будь ласка, всій країні, за які кошти ви замовили американську компанію?".

- Європейський суд призначив розгляд скарги Тимошенко на 28 серпня

У відповідь Лавринович заявив, що Мін'юст відповідно до законодавства уклав зі Skadden угоду на суму менше 100 тисячі гривень, «договір підписано двома сторонами, і його виконують обидві сторони».

"Ми отримали відповідний звіт компанії, який буде використаний Мін'юстом при підготовці позиції Кабінету міністрів при розгляді цієї справи в Європейському суді з прав людини", - сказав Лавринович.

- Мін’юст найняв проти Тимошенко американських юристів, які захищали Солженіцина

Нагадаємо, Міністерство юстиції України уклало угоду з американською юридичною фірмою Skadden про співробітництво в справі, яку розглядатиме Європейський суд з прав людини за скаргою Тимошенко. Американська фірма допомагатиме Міністерству юстиції, уповноваженому України при ЄСПЛ готувати позицію українського уряду під час розгляду в Європейському суді скарги Тимошенко.

Лавринович зазначив, що Skadden є провідною юридичною фірмою, а керівний партнер фірми, який особисто очолюватиме цю роботу, Грегорі Крейг був адвокатом у Кофі Аннана, Олександра Солженіцина. !zn

Читайте також:

Янукович поспівчував Тимошенко і побажав їй якнайшвидшого завершення судів

Мін’юст розробляє «максимально просту» процедуру дозволів на зустріч з ув’язненими

Розгляд касації у справі Тимошенко перенесли на 26 червня