Американський суд знову відмовився розглядати позов Луценка до Пшонки

27 березня 08:44

Федеральний суд округу Колумбія відмовився розглядати позов, в якому Луценко вимагає визнати його кримінальне переслідування незаконним і політично мотивованим.

 

Федеральний суд округу Колумбія відмовився відновити провадження за відхиленим раніше позовом колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка до генпрокурора Віктора Пшонки.

Позов було подано у грудні 2011 року. Луценко вимагає визнати його кримінальне переслідування незаконним і політично мотивованим, а також стягнути на його користь компенсацію моральної шкоди.

Як повідомлялося, у лютому суд відхилив позов у зв'язку з тим, що позивач не виконав його розпорядження без пояснення причин. Зокрема, Луценко у встановлений термін не зумів поінформувати суд про те, як проходить повідомлення відповідачів.

Після цього захист Луценка подав до суду клопотання про відновлення провадження за позовом. Адвокати зазначили, що готові надати необхідний звіт про повідомлення відповідачів. Однак, 26 березня суд відхилив клопотання, ухваливши, що причини, наведені захистом Луценка на його виправдання, недостатньо переконливі.

Окрім Пшонки відповідачами за позовом виступали його перший заступник Ренат Кузьмін, а також співробітники генпрокуратури Сергій Войченко та Антон Зінченко.

Луценка було заарештовано в кінці 2010 року. Йому пред'явили звинувачення у розкраданні державного майна та перевищенні повноважень, зокрема, незаконному оформленні на роботу до МВС свого особистого водія, а також у порушеннях, пов'язаних з наданням останньому квартири і нарахуванням пенсії.

Як відомо, 27 лютого цього року Печерський районний суд Києва засудив Луценка до чотирьох років позбавлення волі. Сам засуджений назвав вирок політичною розправою. Адвокати екс-міністра подали апеляції на вирок. !zn

Читайте також:

Дружина Луценка: Суддя зізнався, що у справі чоловіка криміналу не було

Голові Ради Європи не подобається, як у в'язниці поводяться з Тимошенко і Луценком

Луценко не буде просити про помилування