Американські юристи завтра відвідають Тимошенко

27 червня 11:31

Американські юристи планують здійснити перегляд кримінальної справи Тимошенко в тому числі, збирати, вивчати факти і свідчення, на яких базувалося обвинувачення ув'язненої.

 

Представники американської юридичної компанії Skadden, Arps, Slate, Meagher & FlomLLP, які запрошені Україною для незалежного дослідження матеріалів судового процесу у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко, зустрінуться з нею 28 червня, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

«Представники Skadden будуть здійснювати незалежний перегляд кримінальної справи Тимошенко в тому числі, збирати, вивчати факти і свідчення, на яких базувалося обвинувачення ув'язненої. Дане питання погоджено представниками Skadden з адвокатом Тимошенко Сергієм Власенком, який поінформував про згоду Тимошенко зустрітися з представниками Skadden 28 червня 2012 року», - відзначили у пенітенціарній службі в середу.

Відомство надало представникам Skadden право на зустріч з засудженою Тимошенко. Безпосередню участь у відвідуванні прийматимуть 4 представники компанії.

Американські юристи візьмуть з Мін'юсту $ 12 тис. за справу Тимошенко, «щоб на квитки вистачило»


Нагадаємо, Міністерство юстиції України уклало угоду з американською юридичною фірмою Skadden про співробітництво у справі, яку буде розглядати Європейський суд з прав людини щодо скарги Тимошенко. Американська фірма буде допомагати Міністерству юстиції, уповноваженому Україні при ЄСПЛ готувати позицію українського уряду під час розгляду в Європейському суді скарги Тимошенко.

Лавринович зазначив, що Skadden є провідною юридичною фірмою, а керуючий партнер фірми, який буде особисто очолювати цю роботу, Грегорі Крейг був адвокатом у Кофі Аннана, Олександра Солженіцина. !zn

Читайте також:

Мін'юст найняв проти Тимошенко американських юристів, які захищали Солженіцина


Янукович поспівчував Тимошенко і побажав їй якнайшвидшого завершення судів

Мін’юст розробляє «максимально просту» процедуру дозволів на зустріч з ув’язненими