Адвокати Луценка вимагають його звільнення за станом здоров'я

11 лютого 13:18

Захист Юрія Луценка буде домагатися звільнення екс-глави МВС із Менської колонії, оскільки вважає, що людина з такими захворюваннями, як у їхнього підзахисного, не може перебувати в місцях позбавлення волі.

 

Адвокати колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який в даний час відбуває покарання у Менській колонії Чернігівській області, мають намір домагатися звільнення свого підзахисного за станом здоров'я.

Як розповів колишній заступник генпрокурора України, а нині адвокат Луценка Олексій Баганець, він не на жарт стурбований станом здоров'я свого підзахисного. Баганець нагадав, що в суди різного рівня вже неодноразово подавалися висновки декількох лікарських комісій різного складу, які ставили один і той самий діагноз. "Всі вони підтверджували, що у Юрія Луценка цироз печінки і портальна гіпертензія", - повідомив він.

За його словами, при наявності таких хвороб людина не може перебувати в місцях позбавлення волі та підлягає звільненню від відбування покарання. На думку адвоката, Державна пенітенціарна служба за таких обставин зобов'язана звернутися до суду з поданням про звільнення Луценка за станом здоров'я. Однак, такого звернення ще не було.

Інший адвокат Юрія Луценка - Юрій Фомін - підтвердив в українській пресі, що екс-міністр дійсно має серйозні проблеми зі здоров'ям. Разом з тим, Фомін відмовився надавати детальну інформацію. Він лише сказав, що зараз в екс-міністра важкий післяопераційний період, і йому рекомендували додаткове медичне обстеження. Свою стриманість адвокат пояснив очікуванням судового розгляду, запланованого на 11 лютого.

Нагадаємо, 11 лютого Печерський райсуд Києва повинен розглянути скаргу Луценка. Екс-міністр вважає незаконним закриття кримінальної справи за його заявою від 26 грудня 2012 року. Тоді у своїй заяві він звинуватив посадових осыб Генпрокуратури і суддів Печерського і Апеляційного судів у скоєнні злочину проти нього. Як пояснюють адвокати, позбавивши Луценка свободи, Печерський суд не врахував стан його здоров'я, а Апеляційний суд не задовольнив апеляцію на вирок суду нижчої інстанції. !zn

Читайте також:

Дружина Луценка впевнена, що пенітенціарна служба приховує всі захворювання її чоловіка

У Луценка виявили три відкриті виразки шлунка

Луценку не дали закінчити курс реабілітації і відправили в колонію

Луценку може знадобитися друга операція