Адвокатам Тимошенко не дають ознайомитися з матеріалами справи про вбивство Щербаня

29 сiчня 14:24

Після закінчення розслідування у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня, екс-прем'єр та її адвокати досі не отримали для ознайомлення матеріали у справі.

 

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко не має доступу до матеріалів справи про вбивство народного депутата Євгена Щербаня, заявив адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк. "Я з сьогоднішнього дня офіційно вступив у цю справу і хотів би підкреслити, що вже 18 січня генеральний прокурор повідомив про те, що розслідування у справі завершено і можна приступити до ознайомлення з матеріалами справи. Так от: сьогодні вже 11 день і захист не отримав матеріалів справи", - сказав адвокат.

"Захист не отримав доступ до тих матеріалів, про які говорив Пшонка на своїй прес-конференції", - підкреслив адвокат.

За його словами, Тимошенко неодноразово зверталася до слідчих з проханням надати матеріали справи про вбивство Щербаня для ознайомлення, але ні їй, ні її захисникам вони надані не були.

У свою чергу захисник Тимошенко Сергій Власенко підкреслив, що, незважаючи на заяви генпрокурора про завершення розслідування у справі Щербаня, "Юлія Тимошенко не була ні опитана, ні допитана у цій справі". "Як можна завершувати слідство у справі, якщо основний підозрюваний за версією прокуратури не був допитаний з цього питання", - сказав він.

"Це свідчить про те, які цілі перед собою ставить Генеральна прокуратура. Їм не потрібно опитувати Юлію Тимошенко. Їм легше записати, що колись, у 1996 році, вона з кимось зустрічалася", - сказав він.

Нагадаємо, 18 січня на брифінгу генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства Щербаня у 1996 році, а Тимошенко вручено повідомлення про підозру в організації умисного вбивства з корисливих мотивів спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком. Він також зазначив, що справа про вбивство Щербаня та кримінальна справа про розкрадання бюджетних коштів для виплати боргів ЄЕСУ перед Мінооборони РФ об'єднані в одне провадження. Український уряд вже почав виплачувати Міноборони РФ борг, у даний час вже виплачено 15 млн грн. !zn

Читайте також:

Чоловік Тимошенко: Дружину звинуватили у вбивстві Щербаня, щоб зірвати саміт Україна-ЄС

У Партії регіонів вважають, що Тимошенко вдає хвору, щоб уникнути суду

Дочка Тимошенко попросила Януковича не вбивати її маму