Адвокат Развозжаєва заявив про його зникнення

22 грудня 11:42

Рідним і близьким опозиціонера Развозжаєва, раніше етапованого до Сибіру, невідоме його точне місцезнаходження.

 

Адвокат опозиціонера Леоніда Развозжаєва, якого, за деякими даними, відправили до Іркутської області для проведення слідчих дій про розбій, досі не знає його точного місцеперебування.

"Ні родичів, ні правозахисникам, ні адвокатам досі офіційно не повідомили, куди етапували Развозжаєва 18 грудня. Ми припускаємо, що він в Іркутську, але точних даних немає", - повідомив адвокат Развозжаєва Дмитро Аграновський.

Зі слів адвоката, він готовий вилетіти до Развозжаєва.

"У нас є в Іркутську свої люди, але я, в принципі, готовий вилетіти, якщо це буде потрібно", - сказав він.


Як вважає Аграновський, Развозжаєва було етаповано незаконно.

- Київська міліція проводить досудове розслідування викрадення Развозжаева

"По-перше, у справи закінчився строк давності, і було винесено постанову, що Развозжаєв до цього не причетний. По-друге, його етапували, навіть перед цим не дізнавшись, як він ставиться до звинувачення", - заявив захисник.

21 грудня стало відомо, що захист опозиціонера Развозжаєва звернувся зі скаргою до глави Слідчого комітету Олександра Бастрикіна і уповноваженого з прав людини при президенті РФ Володимира Лукіна.

Развозжаєва звинувачують у рамках справи, порушеної за матеріалами фільму "Анатомія протесту - 2".

21 листопада 2012 Развозжаєву було пред'явлено нове звинувачення, цього разу в розбої. Інцидент мав місце п'ятнадцять років тому в Ангарську, проте розслідування кримінальної справи тоді так і не було завершено.

12 грудня слідчий на засіданні в Басманному суді заявив, що Развозжаєва буде етаповано в Ангарськ для проведення слідчих дій у справі про розбій.

29 листопада кримінальні справи про розбійний напад і підготовку масових заворушень щодо опозиціонера Развозжаєва було об'єднано.

4 грудня офіційний представник СК РФ Володимир Маркін повідомив, що СК РФ порушив чергову кримінальну справу проти опозиціонера - за фактом незаконного перетинання державного кордону. !zn

Читайте також:

На Развозжаєва завели ще одну справу


Євросуд з прав людини попросив Україну та Росію надати інформацію у справі Развозжаєва


Російський опозиціонер Развозжаєв не зміг довести слідству, що в Україні його викрали


Развозжаєв «зізнався» в злочині за замовленням Грузії і розповів, як виїхав з Києва (документ)