Адвокат: Мельниченка хочуть посадити, щоб не сіли Литвин і Кучма

20 червня 10:29

Відновити справу проти Миколи Мельниченка хочуть для того, щоб закрити справу проти Леоніда Кучми і не притягувати до відповідальності Володимира Литвина. Таку думку висловив адвокат М.Мельниченка Микола Неділько.

 

Він вважає, що порушити кримінальну справу проти М.Мельниченка хочуть, щоб визнати аудіозаписи неналежними доказами, а самого екс-майора неналежним свідком.

«Визнати зазначені дії М.Мельниченка незаконними і притягнути його до кримінальної відповідальності означає автоматично закрити кримінальну справу, порушену стосовно Л.Кучми, і не проводити перевірку на причетність до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе інших головних фігурантів справи, голоси яких зафіксовано на «плівках Мельниченка», зокрема чинного голови Верховної Ради Володимира Литвина», - сказав він.

На його думку, фігуранти цієї справи «намагаються будь-яким доступним для них способом усунути» М.Мельниченка як головного свідка у справі вбивства Г.Гонгадзе.

«М.Мельниченко потрібен В.Литвину і Л.Кучмі як мінімум за ґратами, щоб не зміг їх самих туди відправити, а в ідеалі для них, на моє особисте переконання, «хороший Мельниченко» - це мертвий Мельниченко», - заявляє М.Неділько.

Нагадаємо, 12 квітня колишній заступник голови СБУ (1997, 2006-2007), депутат II скликання генерал-лейтенант Олександр Скіпальський заявив, що три генерали просять генпрокурора В.Пшонку відновити справу проти Миколи Мельниченка за розголошення держтаємниці.

4 квітня у Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури відбулася очна ставка між другим президентом України (1994-2005) Л.Кучмою і колишнім офіцером Держохорони М.Мельниченком.

Стосовно Л.Кучми порушено кримінальну справу у рамках розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Екс-президент підозрюється у причетності до вбивства і незаконних діях по відношенню до журналіста. «Плівки» М.Мельниченка визнано речовими доказами у цій справі.

15 квітня генеральний прокурор В.Пшонка заявив, що постанови про закриття кримінальної справи стосовно колишнього співробітника президентської охорони М.Мельниченка може бути скасовано.

20 квітня 83 народних депутати України підписали депутатське звернення на ім'я Генпрокурора, в якому просять порушити кримінальну справу щодо М.Мельниченка.