Адвокат Кучми спростовує свідчення Пукача про замовлення свого підзахисного вбити Гонгадзе

31 серпня 12:16

Свідчення екс-генерала МВС Олексія Пукача, надані 30 серпня Печерському райсуду Києва щодо того, що замовником вбивства журналіста Георгія Гонгадзе був колишній президент України Леонід Кучма, є наклепом.

 

Про це агентству УНІАН заявив адвокат Л.Кучми Віктор Петруненко.

«Свідчення Олексія Пукача про нібито причетність Леоніда Даниловича Кучми до трагічних подій з Георгієм Гонгадзе є обмовою», - сказав адвокат, зазначивши, що мета його - в інтересах О.Пукача, який прагне таким чином уникнути суворого покарання у вигляді довічного ув'язнення, яке йому може обрати суд за вбивство журналіста. (О.Пукач зовсім не заперечує своєї участі у вбивстві - ред.)

В.Петруненко зазначив, що Л.Кучма ніколи і нікому не давав ніяких вказівок щодо Г.Гонгадзе, з О.Пукачем ніколи не бачився і не контактував.

Нагадаємо, що 30 серпня адвокат вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко поінформувала про те, що О.Пукач в суді підтвердив свої свідчення щодо замовників вбивства Г.Гонгадзе. «Він називає ті прізвища, які він називав раніше. Називає прізвища Кучми, Кравченка, Литвина, Джиги, але назвати ці прізвища мало - треба чесно описувати обставини, оскільки лише чесно описані обставини можуть бути підтверджені в ході судового слідства», - сказала В.Теличенко.