Адвокат удови Гонгадзе буде домагатися розслідування справи Кравченка

29 сiчня 18:22

Адвокат вказує на той факт, що суд визнав доведеною наявність вказівки Пукачу від міністра внутрішніх справ Кравченка і одночасно не побачив замовний характер вбивства.

 

Адвокат вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко має намір наполягати на розслідуванні надалі справи екс-глави МВС Юрія Кравченка.

"Мене дивує, що суд визнав доведеним наявність вказівки Олексію Пукачу від міністра внутрішніх справ Кравченка і одночасно не побачив замовний характер вбивства. Сам Пукач допустив, що Кравченку сподобається, якщо він уб'є журналіста Гонгадзе. Навпаки, суд чітко визнав, що Пукач отримав вказівку від особи, справу щодо якої виділено в окреме провадження, а це саме Кравченко в цьому випадку, і раптом немає замовного характеру вбивства?", - висловила подив Теличенко.

"Я ще не говорила зі своєю віродавицею, але я думаю, що ми будемо оскаржувати вирок. Не сумніваємося у доведеності провини Пукача, погоджуємося із судом у визначенні міри покарання, як найтяжчого, передбаченого чинним законом, але я переконана, що у вироку не достатньо вказати, як мотив, кар'єрні міркування Пукача, а що необхідно також вказати мотивом, що є одночасно й кваліфікаційною ознакою злочину - вчинення вбивства на замовлення", - підкреслила адвокат.

Відповідаючи на питання про те, чи можна останню репліку Пукача, після оголошення вироку використовувати як аргумент в апеляційній інстанції, Теличенко сказала: "Пукач дуже чітко говорив на судовому засіданні, що він чітко отримав вказівки".

Крім того, підкреслила Теличенко, що у вироку є численні посилання на Юрія Кравченка. "Ми також будемо наполягати на розслідуванні тієї кримінальної справи, яку багато раз згадував заступник генпрокурора (розслідування щодо замовників вбивства Гонгадзе, - ред.)", - сказала адвокат.

Вона уточнила, що там слідство фактично не ведеться, і тому будуть писатися відповідні запити в Генпрокуратуру.

29 січня Печерський райсуд Києва визнав екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача винним у вбивстві опозиційного журналіста Георгія Гонгадзе у 2000 році і засудив його до довічного позбавлення волі, конфіскації майна і позбавив звання генерал-майора. !zn

Читайте також:

Захист удови Гонгадзе оскаржить вирок Пукачу

Суд відмовився визнавати плівки Мельниченка доказом

З вироку Пукачу зникли прізвища Кучми і Литвина

Вина Пукача в перевищенні влади і вбивстві Гонгадзе доведена, - вирок