Адвокат Тимошенко вірить, що Янукович може її помилувати і без комісії

27 квiтня 17:01

Рішення комісії носить рекомендаційний характер, а остаточне слово залишається за главою держави.

 

Віктор Янукович може помилувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко, незважаючи на рекомендації комісії відхилити клопотання як передчасне.

Таку думку висловив адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк.

"Рішення комісії носить рекомендаційний характер, і все одно остаточне слово залишається за президентом. Незважаючи на відхилення комісії, президент може помилувати Тимошенко", - пояснив Плахотнюк.

Він підкреслив, що в українській Конституції прописана норма про те, що помилувати може президент, це є нормою прямої дії.

Нагадаємо, 18 квітня група жінок-депутатів направила Віктору Януковичу клопотання з проханням помилувати Юлію Тимошенко, яку Печерський райсуд Києва в 2011 році визнав винною у перевищенні повноважень під час підписання газових контрактів і засудив до 7 років позбавлення волі.

Клопотання було передано в комісію при президентові з помилувань і 27 квітня комісія вирішила рекомендувати Януковичу відкласти питання про помилування Тимошенко як передчасне, посилаючись, зокрема, на те, що не закінчено розслідування ще низки кримінальних справ, за якими екс-прем'єр проходить обвинуваченою.

Як очікується, 30 квітня своє рішення у справі Тимошенко має оприлюднити Європейський суд з прав людини. !zn

Читайте також:

У Берліні сподіваються на звільнення Юлії Тимошенко

За тиждень Януковичу направили 18 звернень з проханням помилувати Тимошенко

У Партії регіонів упевнені, що Тимошенко не звільнить навіть Євросуд

Луценко вважає помилування Тимошенко цілком реальним, але вирішувати Януковичу