Адвокат: Оскарження нового КПК у Конституційному суді не буде ефективним

24 березня 15:02

З часу обрання президентом України Януковича КСУ ухвалив лише одне рішення, яким закон України визнано неконституційним у зв'язку з порушенням процедури його прийняття - закон про так звану конституційну реформу.

 

Звернення до Конституційного суду України з приводу оскарження нового Кримінального процесуального кодексу не буде ефективним. Таку думку в своїй статті для "Дзеркала тижня. Україна" висловив адвокат, заслужений юрист України Олексій Баганець.

Про це, на його думку, свідчить хоча б той факт, що з часу обрання президентом України Віктора Януковича КСУ ухвалив лише одне рішення, яким закон України визнано неконституційним у зв'язку з порушенням процедури його прийняття - закон про так звану конституційну реформу.

Разом з тим в інших випадках неодноразові звернення протягом 2010-2012 років народних депутатів до Конституційного суду з поданнями про визнання явно неконституційних законів України неконституційними на аналогічних підставах задоволені не були.

"Все викладене вище свідчить про неефективність звернення до Конституційного суду України з поданням про визнання Кримінального процесуального кодексу неконституційним через порушення процедури його прийняття та затвердження", - пише автор.

Докладніше читайте в матеріалі "Новий Кримінальний процесуальний кодекс України порушує принцип верховенства права" в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна". !zn

Читайте також:

У Януковича відзвітували про 100 днів дії нового КПК: істотно разгрузились СІЗО

Новий Кримінально-процесуальний кодекс набув чинності

Новий КПК "за європейськими стандартами" розширив права міліції затримувати людей

Глава МВС розповів про успіхи міліції і попросив у Януковича ще майже мільярд