Кличко: Євросоюз приділяє дуже велику увагу демократичності виборів в Україні

26 листопада 10:08

Вибори в Україні стануть для Європейського Союзу лакмусовим папірцем з демократичних процесів в країні.

 

Про це заявив українським журналістам лідер партії УДАР Віталій Кличко після зустрічей у Єврокомісії 25 листопада.
«Всіх тут цікавило питання виборів наступного року. Це буде лакмусовий папірець тих процесів, які проходять в Україні», - сказав він.
За словами В. Кличка, вибори будуть демократичними, якщо опозиція отримає право брати участь у виборах, право на доступ до засобів масової інформації, до виборців.
Крім того, сказав він, вибори будуть вважатися демократичними, якщо в них будуть брати участь екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко і колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.
Лідер УДАРу підкреслив, що його партія вважає, що депутати, які проголосували за закон про парламентські вибори в його останній редакції, керувалися виключно вузькопартійними інтересами, «щоб зберегти себе в парламенті і заморозити нинішню ситуацію».
«Тобто, особисті інтереси знову перемогли інтереси держави і суспільства», - додав він.
У ході візиту 25 листопада в Брюссель В. Кличко провів зустрічі з лідером Європейської народної партії Вільфредом Мартенсом, представниками НАТО, комісаром ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле, головним переговірником ЄС з Україною Мирославом Лайчаком і членом кабінету президента Європейської Ради Золтану Мартінушем .