Депутат Бундестагу: Україну можуть позбавити Євро-2012 через суд над Тимошенко

16 жовтня 08:13

Україну можуть позбавити права проводити Євро-2012 через процеси над екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко, екс-міністром МВС Юрієм Луценком та іншими представниками опозиції.

 

Як заявила на прес-конференції в Харкові у п'ятницю, 14 жовтня, депутат німецького парламенту, спікер з питань України Віола фон Крамон Таубадель, у Європі впевнені, що судові процеси над лідерами опозиції є показовими, порушують принципи демократії та права людини.

Крім скасування Євро-2012, Україну можуть чекати й інші санкції - зокрема, непідписання угоди про асоціативне членство в Євросоюзі, зазначив В. фон Крамон Таубадель.

«Думаю, що наслідки будуть ще до того, як ми повернемося додому. Ми теж розповімо про наші враження. Україна хоче підписати договір про асоційоване членство в ЄС і вільну торгівлю, але укладення цього договору пов`язане з деякими політичними передумовами. Це стосується і прав людини, і основ правової держави. Україна хоче рухатися в напрямку Європи, ми це чудово розуміємо. І за інших обставин, можливо, активно її в цьому підтримували б. Країни Євросоюзу не завжди дотримуються однієї думки, але в цьому випадку Європа одностайна: процес над Тимошенко – показовий і політичний без конкретного складу злочину», - підкреслила депутат Бундестагу.