1,5 тис. прихильників опозиції прийшли до будівлі ЦВК протестувати проти фальсифікацій. Міліція готується розігнати мітинг (ФОТО)

05 листопада 09:15

На площі біля будівлі зібралося близько 1,5 тис. прихильників «Батьківщини», «Свободи» та «УДАРу». Будівля ЦВК оточена «Беркутом». Міліція попереджає, що може розігнати мітинг опозиції.

 

5 листопада вранці під Центральною виборчою комісією розпочався мітинг опозиції проти фальсифікацій на виборах. На площі біля будівлі зібралося близько 1,5 тис. прихильників «Батьківщини», «Свободи» та «УДАРу».

Впритул до людей стоять представники «Беркута» і міліції. Безпосередньо перед будівлею ЦВК знаходиться міліція, за приміщенням ЦВК розміщуються декілька ешелонів підрозділу «Беркут». Саму будівлю ЦВК оточено.


Міліція попереджає, що може розігнати мітинг опозиції. Відповідне оголошення транслюється з автомобіля правоохоронців, який стоїть неподалік від проведення акції.

З колонок постійно транслюється повідомлення: «Шановні громадяни! За рішенням Київського окружного адміністративного суду, проведення ваших мирних зборів в цьому місці і в цей час обмежено шляхом заборони. Це судове рішення підлягає негайному виконанню. Просимо вас дотримуватися законодавства, добровільно виконати рішення суду і розійтися, проявити розсудливість і повагу до закону. Попереджаємо, що у разі невиконання судового рішення міліція буде змушена застосувати заходи впливу, передбачені законом та спеціальні засоби. Особи, які чинитимуть опір законним вимогам співробітників міліції, будуть затримані і притягнуті до відповідальності».

*фото Юрія Філатова, Констянтина Кучеренка з Twitter і користувача olarhat з Instagram

Читайте також:

Об'єднана опозиція готова визнати Раду нелегітимною

Об'єднана опозиція оголосила список фальсифікаторів виборів на чолі з Януковичем

«Свобода» теж готова обнулити списки і визнати вибори недійсними

У партії Кличка розглядають пропозицію Об'єднаної опозиції про бойкот нової Ради