Від України на Паралімпійські ігри-2012 у Лондоні поїдуть 155 атлетів

07 серпня 16:58

У XIV літніх Паралімпійських іграх, які з 29 серпня по 9 вересня пройдуть у столиці Великобританії, візьмуть участь 115 українських спортсменів, які спробують завоювати нагороди в 12 видах спорту.

 

У XIV літніх Паралімпійських іграх в Лондоні (Великобританія) візьмуть участь 155 українських атлетів.

Про це повідомив глава Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін, виступаючи на прес-конференції в Києві у вівторок, 7 серпня.

"Лише кілька тижнів відокремлює нас від початку XIV літніх Паралімпійських ігор, які з 29 серпня по 9 вересня пройдуть у столиці Великобританії - Лондоні. В ці 11 днів 155 українських атлетів у складі національної паралімпійської збірної команди України будуть захищати честь української держави у світовому спорті" , - цитує чиновника прес-служба відомства.

Щоденник Олімпіади-2012. Розклад змагань і медальний залік

Спортсмени візьмуть участь у 12 видах спорту: веслування академічне, волейбол сидячи, дзюдо, легка атлетика, настільний теніс, пауерліфтинг, плавання, стрільба кульова, стрільба з лука, фехтування на візках, футбол ДЦП, велоспорт (трек, шосе). Нагадаємо, у 2008 році українці брали участь в 11 видах спорту.

Всього на Паралімпійські ігри 2012 року в Лондон очікується прибуття 4200 спортсменів зі 160 країн світу, які розіграють 503 комплекти нагород у 20-ти видах спорту. !zn

Читайте також:

Однонога японка знялася оголеною, щоб потрапити на Паралімпіаду (фото)

Українські паралімпійці посіли перше місце на чемпіонаті Європи з плавання