Україна відстоюватиме боксера Хитрова у спортивному арбітражному суді

03 серпня 04:28

Національний олімпійський комітет оскаржить в спортивному арбітражі програш українського боксера Хитрова британцеві Огого через суперечне рішення суддів.

 

Національний олімпійський комітет України має намір звернутися у Лозаннський спортивний арбітражний суд з приводу результату двобою українського боксера Євгена Хитрова в 1/8 фіналу Олімпійського турніру у ваговій категорії до 75 кг проти британця Ентоні Огого.

За словами глави НОК Сергія Бубки, документи має бути підготовлено 3 серпня і подано в спортивний арбітражний суд, представництво якого під час Олімпійських ігор знаходиться у столиці Великобританії. Таке рішення було прийнято після того, як Міжнародна асоціація аматорського боксу відмовилася приймати апеляцію української сторони.

- Українського чемпіона світу з боксу Хитрова засудили на Олімпіаді в бою з британцем (відео)

Також 3 серпня у Лондон має намір прибути президент Федерації боксу України для участі в даному процесі.

Як повідомлялося, український боксер Хитров програв в 1/8 фіналу Олімпійського турніру у ваговій категорії до 75 кг британцеві Огого через суперечне рішення суддів.

- Щоденник Олімпіади-2012. Розклад змагань і медальний залік

У першому раунді судді віддали перевагу господареві змагань з рахунком 5:3, незважаючи на рівну боротьбу. В кінці другої трихвилинки Хитров двічі відправляв суперника в стоячий нокдаун, але рахунок був лише 7:6 на користь українця. У третьому раунді спортсмен з України також домінував, але отримав лише один бал переваги - 8:7.

У результаті, загальний рахунок виявився 18:18. Після довгого перерахунку точних ударів судді вирішили віддати перемогу Огого. !zn

Читайте також:

Українського чемпіона світу з боксу Хитрова засудили на Олімпіаді в бою з британцем (відео)

Щоденник Олімпіади-2012. Розклад змагань і медальний залік

НОК опротестував поразку українського чемпіона з боксу на Олімпіаді

Щоденник Олімпіади-2012. Розклад змагань і медальний залік

Українські боксери побили світовий рекорд, встановлений Кубою в 1974 році


Тренер збірної заявив, що судді «вкрали» бронзові медалі в українських гімнастів