Скандал на Олімпіаді: південноосетинських спортсменів записали уродженцями Росії

25 липня 12:48

Грузія висловила протест організаторам Олімпійських ігор, оскільки на сайті Олімпіади в анкетних даних спортсменів Південна Осетія була вказана як територія Росії.

 

НОК Грузії висловив протест організаторам Олімпіади в Лондоні у зв'язку з тим, що у двох спортсменів російської збірної в їхніх даних на сайті Олімпійських ігор невизнана республіка Південна Осетія вказана як територія Росії.

«На офіційному сайті Лондонських Олімпійських ігор, де розміщені дані всіх спортсменів - учасників Олімпіади, в даних двох учасників російської збірної Абхазія і Південна Осетія зазначені як територія Росії», - зазначено в аяві Національного Олімпійського комітету Грузії.

Там же опубліковані фотографії спортсменів і посилання на сайт Лондонських Олімпійських ігор. «Зокрема, мова йде про борців вільним стилем Бесіка Кудухова і Дениса Царгуша. У біографії першого місце народження вказано як «Південна Осетія, Росія», а в біографії другого - «Гудаута (місто в Абхазії), Росія», - зазначено у заяві.

«НОК Грузії у зв'язку з цим фактом висловлює рішучий протест, і вже направив в Організаційний комітету «Лондон-2012» заяву з вимогою виправити вказану помилку і вказати в біографіях двох спортсменів місцем народження Грузію», - сказано у заяві. !zn

Читайте також:

Українські спортсмени готуються до Олімпіади без нормального харчування та питної води (відео)

Лукашенка не пустили на Олімпіаду в Лондоні


Україна витратила 564 млн гривень на підготовку спортсменів до Олімпіади в Лондоні