Черговий «дефект» на Олімпіаді-2012: Лондон прикрасили прапором Казахстану з діркою замість сонця (фото)

27 липня 12:01

У центрі Лондона прямо перед відкриттям літньої Олімпіади з'явилася незвичайна композиція. На Парламентській площі поставили прапор Казахстану з діркою замість сонця. Взагалі прапор цієї країни є блакитним прямокутним полотнищем з променистим сонцем у центрі, під яким летить орел.

 

В центрі Лондона на Парламентській площі (Parliament Square) в рамках літньої Олімпіади-2012 встановлена композиція, на якій в центрі казахстанського прапора замість сонця знаходиться дірка."Я вчора цю композицію сфотографував на Parliament Square, на Вестмінстері. Тільки вчора побачив, і стоїть, мабуть, нещодавно. Припускаю, що буде стояти це всі дні Олімпіади", - повідомив казахстанський студент у Великобританії Азамат Каптагаєв, фото якого розійшлося в інтернеті.Між тим він зазначив, що з таким "дефектом" не тільки прапор Казахстану, але низка інших - на деяких замість зірок і смуг також дірки.

"Взагалі, я не думав, що картинка викличе таку реакцію. А на дірку я звернув увагу. Буде нерозумно звучати, але заспокоївся, тому що там ще прапори з дірками були (замість зірок, смужок й іншого). Художній задум може бути таким?!" - запитує студент.Прапор Казахстану є блакитним прямокутним полотнищем блакитного кольору із зображенням у його центрі сонця з 32 променями, під яким зображений орел. Збоку - вертикальна смуга з національним орнаментом.Олімпійські ігри в Лондоні ще не встигли розпочатися, а вже викликали чимало шуму. Наприклад, під час гри футбольного матчу між Північною Кореєю та Колумбією, замість прапора КНДР був показаний прапор Південної Кореї. Футболісти демонстративно пішли з поля. Проте організатори пізніше вибачилися за свою помилку.Крім того, оформлювачі центральної лондонської вулиці Ріджент-стріт напередодні відкриття Олімпіади-2012 вирішили зняти національний прапор Тайваню з експозиції і замінити його на прапор місцевого олімпійського комітету, щоб не викликати невдоволення Китаю.Казуси з національними прапорами - не єдине, чим відзначилися організатори Ігор. На сайті Олімпіади в інформації про спортсменів російської команди місце їхнього народження позначено як "Ukraine Region". Український штаб олімпійської делегації офіційно звернувся в оргкомітет Ігор в Лондоні з проханням виправити помилкові дані. !znЧитайте також:МОК продовжує дивувати банальною неписьменністю, спровокувавши перший серйозний скандал на Олімпіаді (ВІДЕО)

Грищенко шокований бездарними помилками МОК щодо України

Організатори Олімпіади-2012 назвали Україну регіоном РосіїСкандал на Олімпіаді: південноосетинських спортсменів записали уродженцями Росії