За спробу вибити зуби на Євро-2012 будуть видаляти з поля

31 травня 13:35

Згідно з новими трактуваннями правил, намір поговорити з арбітром на Євро-2012 буде каратися жовтою карткою. Стрибок з розставленими ліктями загрожує вибитими зубами суперникові, і порушник буде видалений.

 

Куратор українського суддівського корпусу П'єрлуїджі Колліна розповів футболістам збірної України про нові трактування правил гри, якими будуть керуватися арбітри на Євро-2012.

Інструктаж пройшов в австрійському Вальхзее, де збірна готується до чемпіонату Європи. Свої думки італієць передавав через капітана команди Андрія Шевченка, який виступав на зборах в якості перекладача з італійської.

Колліна зазначив, що покарання за порушення правил під час гри стали суворішими. Наприклад, за стрибок прямою ногою футболіст відразу видаляється з поля. Така ж доля спіткає гравця, який стрибає вгору з розставленими ліктями. Таким способом з'являється небезпека вибити суперникові зуби, тому арбітри на ці нюанси будуть звертати особливу увагу.

Спричинить видалення і пенальті грубе порушення у штрафному. За словами Колліни, суддівський комітет УЄФА повертає правило подвійного покарання. Перевага атакуючій команді буде надаватися і під час фолу останньої надії: зірвав вихід один на один - видалення і штрафний (пенальті).

Попередження, окрім звичних ситуацій, виноситься за нечисто виконаний підкат і при відборі м'яча з активним рухом рук. Побачать «жовте світло» і охочі поговорити з арбітром. !zn

Читайте також:

Особиста справа: український уболівальник

Шевченко побоюється суперників України у групі Євро-2012 і високо оцінює шанси Польщі