УЄФА засудив зіткнення поляків і росіян у Варшаві

13 червня 13:43

УЄФА засудив сутички у Варшаві і має намір зробити так, щоб мирна і святкова атмосфера, яка панувала досі на ЄВРО-2012, збереглася і далі аж до фіналу, який відбудеться в Києві 1 липня.

 

УЄФА розповсюдив заяву, в якій «засуджує окремі інциденти, що мали місце у Варшаві до і після матчу Польща - Росія, коли групи відомих порушників спокою закидали поліцію важкими предметами і нападали на вболівальників незалежно від того, яку команду вони підтримували».

«Філософія УЄФА полягає в тому, щоб створювати доброзичливу атмосферу і по можливості якомога менше вдаватися до допомоги поліції. Головна мета - забезпечувати задоволення від футбольних матчів справжнім уболівальникам і ізолювати нечисленних порушників спокою. Заради досягнення цієї мети УЄФА веде постійний діалог з громадською владою», - йдеться в заяві УЄФА.

- У Варшаві тривають затримання учасників побоїща футбольних фанатів - 184 затриманих (відео)

«УЄФА твердо має намір зробити так, щоб мирна і святкова атмосфера, яка панувала досі на ЄВРО-2012, збереглася і далі аж до фіналу, який відбудеться в Києві 1 липня», - наголошується в заяві.


Як повідомлялося, перед матчем збірних Росії та Польщі, який відбувся у вівторок у Варшаві і завершився внічию 1:1, сталися масові сутички між російськими і польськими вболівальниками. Поліція була змушена використовувати водомети і навіть провела декілька попереджувальних пострілів у повітря. Кілька людей отримали поранення. Після матчу Польща-Росія на Євро-2012 поки затримано 184 хулігана, з них «більше 150 поляків і кілька десятків громадян Росії. !zn

Читайте також:

UEFA почав розслідування через «екстремістські символи» російських уболівальників (фото)

10 людей отримали поранення перед матчем Росія-Польща (відео)

Збірна Росії не змогла обіграти Польщу - 1:1 (відео)