УЄФА пригрозив оштрафувати збірну Росії на шість очок через поведінку вболівальників

13 червня 16:11

Російський футбольний союз заплатить 120 тисяч євро через уболівальників, які під час поєдинку проти Чехії кидали на поле піротехнічні пристрої, а також демонстрували образливі банери. У разі повторення заворушень, зі збірної Росії знімуть 6 очок.

 

Збірна Росії може бути оштрафована на шість очок у відбіркових циклах наступних чемпіонатів Європи через неналежне поводження своїх уболівальників на Євро-2012 в Польщі.

Контрольно-дисциплінарна інстанція УЄФА ухвалила рішення зняти з Російського футбольного союзу шість очок у наступному відбірковому циклі чемпіонату Європи. Покарання носить умовний характер і охоплює термін з цього моменту і до закінчення стикових матчів кваліфікації Євро-2016. РФС також був оштрафований на 120 тисяч євро, повідомляє прес-служба УЄФА.

- УЄФА засудив зіткнення поляків і росіян у Варшаві

Дане рішення було прийнято у відповідь на неналежну поведінку російських уболівальників у поєдинку проти чехів у Вроцлаві, коли вони використовували і кидали на поле піротехнічні пристрої, а також демонстрували образливі банери.

РФС має право подати апеляцію на рішення КДІ протягом трьох днів з моменту отримання вердикту у письмовому вигляді.

Нагадаємо, перед матчем збірних Росії та Польщі, який відбувся у вівторок в Варшаві і завершився внічию 1:1, сталися масові сутички між російськими і польськими вболівальниками.



Поліція була змушена використовувати водомети і навіть провела декілька попереджувальних пострілів у повітря. Кілька людей отримали поранення. Після матчу Польща-Росія на Євро-2012 було затримано 184 хулігани, з них «більше 150 поляків і кілька десятків громадян Росії. !zn

Читайте також:

У Варшаві тривають затримання учасників побоїща футбольних фанатів - 184 затриманих (відео
)

UEFA почав розслідування через «екстремістські символи» російських уболівальників (фото)


10 людей отримали поранення в зіткненнях перед матчем Росія-Польща (відео)