UEFA почав розслідування через «екстремістські символи» російських уболівальників (фото)

13 червня 08:22

UEFA почав дисциплінарне розслідування у справі поведінки російських уболівальників. На гігантському плакаті, який був розгорнутий під час виконання російського гімну на матчі Росія-Польща, був зображений Димитрій Пожарський, лідер народного повстання, що вигнав польсько-литовські війська з Росії на початку XVII століття. Активісти антирасистського руху визнали плакат «екстремістським символом».

 

Союз Європейських футбольних федерацій UEFA почав дисциплінарне розслідування у справі поведінки російських уболівальників під час матчів Чемпіонату Європи з футболу і може покарати за порушення прийнятих правил збірну Росії.Про це пише польський портал sport.pl, зазначаючи, що вчора під час гри російської збірної з Польщею російські вболівальники розмістили гігантський плакат, який, на думку активістів антирасистського руху, є "екстремістським символом".На плакаті, який був розгорнутий під час виконання російського гімну, зображений воїн зі щитом і мечем з підписом англійською мовою: This is Russia (Це Росія)."На малюнку зображений Димитрій Пожарський, лідер народного повстання, що вигнало польсько-литовські війська з Росії на початку XVII століття", - пише видання.

Газета повідомила, що справу з приводу використання недозволеного правилами UEFA плаката ініціювала організація Football Against Racism in Europe (Футбол проти расизму в Європі).- 10 людей отримали поранення перед матчем Росія-Польща (відео)- Збірна Росії не змогла обіграти Польщу - 1:1 (відео)"(Покарання) досить правдоподібне, оскільки це не перша витівка уболівальників Росії на Євро-2012. У п'ятницю на матчі з Чехією у Вроцлаві на трибунах з'явилися націоналістичні плакати, а під час матчу псевдовболівальники кидали петарди. Пізніше декілька з них напали на стюардів", - пише польська газета.Видання нагадало, що UEFA забороняє вносити на стадіони "політичні" плакати. !zn

Читайте також:

Російські вболівальники пройшли маршем по Варшаві: не обійшлося без водометів і масових бійок з поляками Збірна Росії не змогла обіграти Польщу - 1:1 (відео)

Євро-2012: розклад матчів, результати і турнірна таблиця

Російські уболівальники побили стюардів на матчі Євро-2012 (відео)Міліція затримала 13 українських фанатів, які рвалися в бій до росіян у фан-зоні Києва