УЄФА оштрафував Росію і Польщу через поведінку вболівальників

18 червня 04:19

Збірну Росії оштрафовано на 30 тис. євро через неналежне поводження своїх уболівальників на Євро-2012 у Польщі. Польський футбольний союз оштрафовано на 4 тис. євро за фактом використання піротехніки з боку глядачів поєдинку проти Росії у Варшаві.

 

Через використання піротехніки, демонстрацію банерів образливого змісту й появу на полі вболівальника Росії під час матчу проти Польщі на Євро-2012 у Варшаві, УЄФА оштрафував Російський футбольний союз (РФС) на 30 тис. євро, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Ця справа та рішення щодо неї не впливають на умовне покарання РФС у вигляді зняття шести очок в наступному відбірковому циклі після інцидентів у матчі Росії проти Чехії у Вроцлаві. Випробувальний термін штрафу триває.

Тим часом Польський футбольний союз (ПФС) оштрафований на 4 тис. євро за фактом використання піротехніки глядачами поєдинку проти Росії у Варшаві.

Нагадаємо: перед матчем збірних Росії та Польщі, який відбувся у вівторок у Варшаві та завершився нічиєю 1:1, сталися масові сутички між російськими й польськими вболівальниками.

Поліція була змушена використати водомети і навіть здійснила декілька попереджувальних пострілів у повітря. Кілька осіб отримали поранення. Після матчу Польща-Росія на Євро-2012 затримано поки 184 хулігана, з них «більше 150 поляків і кілька десятків громадян Росії. ! Zn

Читайте також:

УЄФА може покарати Англію за поведінку фанатів на Євро-2012 в Києві

UEFA почав розслідування через «екстремістські символи» російських уболівальників (фото)

10 людей отримали поранення у сутичках перед матчем Росія-Польща (відео)