У київській фан-зоні посилили охорону через повідомлення про мінування

14 червня 09:16

У зв'язку з анонімними повідомленнями про мінування вулиці Хрещатик, де зараз розташована фан-зона Євро-2012, посилена охорона цього місця збору уболівальників. Міліція зараз шукає провокаторів.

 

У зв'язку з провокаціями 13 червня на території офіційної фан-зони Євро-2012 в Києві посилено заходи безпеки.Вчора на спецлінію «102» надійшло два анонімних повідомлення про замінування вул. Хрещатик та Майдану Незалежності без конкретної адреси. Під час обстеження зазначеної території вибухонебезпечних пристроїв не виявлено. В даний час правоохоронні органи розшукують зловмисника. Подібне помилкове анонімне повідомлення надійшло про замінування Центрального залізничного вокзалу, повідомили у прес-службі КМДА.Як відомо, на території фан-зони працює система відеоспостереження, всі входи у фан-зону контролюють окремі групи охоронців, організований постійний патруль всередині і зовні фан-зони. Потоки на вхід і на вихід з фан-зони розділені для зручності уболівальників: вхід здійснюється тільки через турнікети, вихід - у спеціально позначених місцях. На вході стюардами фан-зони перевіряються предмети, які вболівальники приносять з собою. На територію фан-зони заборонено вносити легкозаймисті предмети, алкогольні напої, великогабаритні та гострі предмети, зброю, професійну фото- і відеоапаратуру, засоби трансляції (окрім представників ЗМІ, які отримали відповідний дозвіл).Нагадаємо, фан-зона Києва змінила режим роботи. З 13 червня у нематчеві дні вона працюватиме з 14.00 до 02.00, щоб клінінгові служби і компанії, що обслуговують торговельні площадки спонсорів фан-зони, мали достатньо часу для збирання і наповнення продукцією своїх торгових наметів після закриття фан-зони. У дні проведення матчів - 15, 19, 24 червня і 1 липня - фан-зона буде відкриватися о 12.00. Зміна режиму роботи фан-зони жодним чином не вплинула на рівень її відвідуваності. За приблизними підрахунками, 13 червня фан-зону відвідали близько 40 тис. осіб.Як відомо в офіційній фан-зоні на Хрещатику за матчем між збірними України та Швеції спостерігали ще близько 50 тисяч глядачів. !znЧитайте також:

Харківську фан-зону довелося закрити під час матчу Нідерланди - Німеччина через переповненість

Київська фан-зона з сьогоднішнього дня працює до другої ночіЗа два дні у Києві фани Євро-2012 випили 30 тисяч літрів пива

Міліція затримала 13 українських фанатів, які рвалися в бій до росіян в фан-зоні Києва