У Києві третина туристів Євро-2012 витрачає на харчування 300 грн на день

25 червня 13:09

Згідно з опитуванням, майже третина туристів віддає за продукти більше 300 грн на день, майже 40% - 150-300 грн щодня. Найбільше іноземних респондентів віддають перевагу італійській кухні. Українська кухня на одному рівні з китайською і французькою.

 

У Києві близько 30% іноземних гостей, які приїхали на матчі фінальної частини Євро-2012, залишають у столиці 300 грн і більше щодня на харчування. Такі результати опитування, проведеного агентством AgriSurvey асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".

Згідно з опитуванням, майже третина туристів віддає за продукти більше 300 грн на день, майже 40% - 150-300 грн щодня.

Найбільше іноземних респондентів віддають перевагу італійській кухні (29%). У той же час українська кухня знаходиться у шкалі переваг на одному рівні з такими відомими кухнями, як китайська та французька (по 7%).

"Разом з тим, більшість футбольних фанатів з-за кордону задоволені якістю сервісу в столиці України. Майже 80% опитаних не мали проблем з обслуговуванням у вітчизняних закладах харчування. У той же час основними недоліками іноземці вважають низький рівень знання англійської мови обслуговуючого персоналу та відсутність більш-менш чіткої інформації про те, де можна скуштувати українських страв. Останнє свідчить про недосконалість маркетингової політики вітчизняних ресторанів української кухні", - повідомив директор агентства AgriSurvey Тарас Гагалюк.

Нагадаємо, за результатами попереднього дослідження агентства AgriSurvey, яке проводилось до початку Євро-2012, надходження від споживання продуктів харчування та напоїв іноземними гостями під час чемпіонату Європи з футболу можуть скласти 130 млн євро. Зазначимо, з початку чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 Україну відвідало 4 млн осіб. !zn

Читайте також:

Євро-2012 б'є рекорди відвідуваності

Відвідуваність стадіонів на Євро-2012 - 98%

Київська фан-зона - рекордсмен Євро-2012 за відвідуваністю: 1 млн 200 тис. уболівальників