Помилка арбітра у грі з Англією - одна на тисячу матчів, - Колліна

20 червня 13:19

Колліна визнав, що в матчі Англія-Україна арбітри припустилися помилки, але разом з тим він заявив, що це була «єдина така помилка на тисячу матчів». Загалом Коліна задоволений арбітражем на Євро-2012.

 

Старший офіцер УЄФА у справах суддівства П'єрлуїджі Колліна визнав, що бригада арбітрів на чолі з угорцем Віктором Кашшаі допустила помилку під час матчу Євро-2012 Англія-Україна, не зарахувавши забитий з боку українців гол у середині другого тайму.

"На Євро-2012 вперше з'явилися додаткові асистенти рефері (за воротами) - це експеримент, який проводить УЄФА. Статистика показала, що вони 16 разів зробили свій внесок у прийняття правильних рішень. На матчі Англія-Україна, на жаль, було неправильне рішення. М'яч було забито у ворота, він пройшов на 50 см за лінію воріт - це правда. Це була людська помилка. Це єдина помилка на тисячу матчів ", - сказав він на прес-конференції в середу в Варшаві.

- Суддя, який не зарахував гол Девіча, більше не судитиме матчі Євро-2012

Колліна зазначив, що ця помилка стала першою за три роки проведення експерименту з додатковими асистентами арбітра.

До того ж старший офіцер УЄФА у справах суддівства відмовився коментувати питання про впровадження електронної системи фіксації взяття воріт у футболі, пославшись на те, що це питання не в компетенції комітету арбітрів УЄФА.

Загалом Колліна задоволений роботою арбітрів на Євро-2012. "12 арбітрів, яких було обрано на Євро-2012, - одні з найкращих серед європейських рефері. Після 24 матчів ми щасливі і задоволені їх виступом", - підкреслив він.

file:///C:\DOCUME~1\Admin\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif
file:///C:\DOCUME~1\Admin\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif

Нагадаємо, 19 червня в матчі збірної України проти Англії арбітр не зарахував гол у ворота британців. В результаті команда України програла Англії з рахунком 0:1 і залишила Євро-2012. ! zn

Читайте також:

Президент ФІФА після матчу Англія-Україна хоче ввести систему електронного визначення голів (фото/відео)

Шевченко засмучений суддівством у матчі з Англією

Ужгородська міськрада оскаржить в УЄФА незарахований гол Девіча англійцям

Визначилися всі чвертьфінальні пари Євро-2012

Євро-2012: розклад матчів, результати і турнірна таблиця