Польській поліції поки не вдалося затримати ініціаторів бійки на стадіоні у Вроцлаві

09 червня 14:13

Поліція, незважаючи на оприлюднене в інтернеті відео інциденту, не може однозначно підтвердити, що його учасниками були росіяни.

 

Польським правоохоронцям поки не вдалося ідентифікувати й затримати ініціаторів бійки на стадіоні у Вроцлаві, що сталася в п'ятницю ввечері після матчу збірних Росії та Чехії в межах Євро-2012.Про це повідомив прес-секретар поліції Вроцлава Павел Петриківський.За його словами, поліція має у своєму розпорядженні запис відеомоніторингу, який вівся на стадіоні, він має допомогти встановити винних у бійці.Як сказав Петриківський, поліція, незважаючи на оприлюднене в інтернеті відео інциденту не може однозначно підтвердити, що його учасниками були росіяни.

"Те, що хтось має прапор або футболку, ще не означає, що людина є тим, за кого її приймають. Звичайно, деякі кадри вказували на те, що вони могли бути росіянами, але на сьогодні на 100% не можу цього підтвердити. Може, хтось помінявся футболкою, наприклад? ", - припустив він.Він повідомив, що в результаті бійки постраждало чотири особи, зокрема відповідальні за охорону стадіону, і їх було госпіталізовано.Прес-секретар поліції Вроцлава зазначив, що отримані травми не були тяжкими, і вони досить швидко залишать лікарню.- Російські уболівальники побили стюардів на матчі Євро-2012 (відео)

Петриківський назвав імовірною причиною бійки зауваження працівників стадіону на адресу вболівальників.Тим часом він звернув увагу на те, що вчора у Вроцлаві було близько 100 тисяч уболівальників, зазначивши, що в інших місцях не дійшло до подібних інцидентів.За його даними, на самому стадіоні перебувало 40 тис. осіб, половина з яких - громадяни Росії та Чехії."Інциденти мають місце в кожній країні, де відбуваються заходи на кшталт цього, і немає фізичної можливості зробити їх абсолютно неможливими, але, якщо подивимося крізь призму всього дня, то можна сказати, що він пройшов спокійно", - сказав Петриківський.Як відомо, в інтернеті з'явився відеозапис бійки між кількома особами, зокрема з символікою російського збірної, і стюардами та волонтерами на Вроцлавському стадіоні. До цього ж одного зі стюардів люди з російською символікою били ногами, коли той уже впав на землю.На відео також чути крики дівчини російською мовою: "Це поляки! Сволота, що ви робите...".Нагадаємо: 8 червня збірна Росії з футболу обіграла Чехію в матчі Євро-2012 із рахунком 4:1. Наступний матч першості Європи росіяни зіграють проти збірної Польщі 12 червня. ! zn

Читайте також:

Російські уболівальники побили стюардів на матчі Євро-2012 (відео)

Янукович привітав Путіна з перемогою збірної Росії в матчі Євро-2012

Німецькі експерти: На Євро-2012 Росія вийде у плей-офф, Україна - ні

Українські та російські фани влаштували бійку у Львові