Польща має намір до кінця тижня видворити російських уболівальників із країни

14 червня 04:48

Влада внесе їх в базу осіб, яким буде заборонено в'їзд на територію держав Європейського Союзу.

 

Польська влада планує до кінця тижня провести судові засідання у справі іноземців-учасників бійок у Варшаві, які приїхали на Євро-2012.

Польська влада, окрім судових вироків, планує також анулювати видані понад двом десяткам росіян візи і внести їх в базу осіб, яким буде заборонено в'їзд на територію держав Європейського Союзу.

«Ми хочемо, щоб покарання було болючим», - сказав міністр внутрішніх справ Польщі Яцек Ціхоцького.

Прес-секретар польського Міністерства внутрішніх справ Малгожата Возняк не уточнила, на який термін буде заборонено в'їзд на територію ЄС порушникам, який раніше, як правило, складав від 3 до 5.

Євро-2012: розклад матчів, результати і турнірна таблиця

Я.Ціхоцкій, якого цитує прес-служба, назвав вчорашній день найбільш «складним» з початку нинішнього чемпіонату Європи з футболу.

У той же час, на його переконання, польські правоохоронці «успішно склали іспит».

Як повідомлялося, польські правоохоронці повідомили про затримання більше 180 осіб, які брали участь у безладах у центрі Варшави, серед яких найбільше виявилося польських і російських громадян: понад 150 і більше 20 осіб.

Перед матчем збірних Росії та Польщі, який відбувся у вівторок у Варшаві і завершився внічию 1:1, сталися масові сутички між російськими і польськими вболівальниками.

Поліція була змушена використовувати водомети і навіть провела декілька попереджувальних пострілів у повітря. Кілька людей отримали поранення. Після матчу Польща-Росія на Євро-2012 поки затримано 184 хулігана, з них «більше 150 поляків і кілька десятків громадян Росії. !zn

Читайте також:

УЄФА пригрозив оштрафувати збірну Росії на шість очок через поведінку уболівальників

У Варшаві тривають затримання учасників побоїща футбольних фанатів - 184 затриманих (відео)

UEFA почав розслідування через «екстремістські символи» російських уболівальників (фото)


10 людей отримали поранення у зіткненнях перед матчем Росія-Польща (відео)