Ошукані будівельники погрожують блокувати фінал Євро-2012 в Києві (відео)

07 червня 14:16

Робітники стверджують, що їм довелося працювати по 12 годин на добу на об'єктах Євро-2012, жити у вагончиках прямо на будівництві у жахливих умовах. При цьому їм нібито не заплатили ані копійки.

 

Близько півсотні будівельників протестували у Києві проти порушення прав робітників на об'єктах Євро-2012. Акцію протесту влаштували біля входу у фан-зону навпроти станції метро «Хрещатик».

Робітники заявляють, що їм довелося працювати по 12 годин на добу, жити у вагончиках прямо на будівництві або у гуртожитках з жахливими умовами. При цьому будівельникам не заплатили обіцяного.

Організатори акції заявили, що в разі невиконання їхніх вимог вони будуть блокувати проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу в Києві, запланованого на 1 липня.

Протестувальники заявили, що солідарні з польськими будівельниками, які планують блокувати церемонію відкриття Євро-2012 у Варшаві 8 червня. Субпідрядники, які працювали при будівництві Національного стадіону у Варшаві, повідомляли раніше, що не отримали грошей за свою роботу. !zn

Читайте також:

Шахтар підірваної шахти Ахметова на камеру розповів, як там насправді працюється


Міжнародна організація праці нарахувала у світі 21 мільйон рабів