Німеччина - Греція - 4:2. Німці в півфіналі Євро-2012 (відео)

22 червня 21:01

Підопічні Йоахіма Лева протягом всього матчу мали перевагу над суперниками. У півфіналі німці зіграють 28 червня з переможцем пари Англія - ​​Італія.

 

Збірна Німеччини 22 червня у чвертьфінальному матчі Євро-2012 обіграла Грецію 4:2 і вийшла в півфінал.

Підопічні Йоахіма Лева на протязі всього матчу мали перевагу над суперниками. Навіть після того як рахунок став 1:1, "німецька машина" ні на секунду не дозволила засумніватися в своїй перевазі.

Збірна Греції показала самовіддану і організовану гру, однак клас суперника зіграв вирішальну роль у матчі. Крім того, збірна Німеччини продемонструвала неймовірну зарядженість грою..

Німеччина дуже потужно почала матч, з перших хвилин створивши кілька гольових моментів. На 4-й хвилині Швайнштайгер навіть забив гол, проте арбітр скасував його через офсайд.

Незважаючи на тотальну перевагу, забити німцям вдалося лише ближче до кінця першого тайму. Зробив це капітан команди Філіп Лам: після удару захисника з-за меж штрафного м'яч по неймовірній траєкторії відлетів від голкіпера в дальній кут і лише ковзнув по рукавичці стража воріт Греції - 1:0.

У першому таймі Греція організувала кілька перспективних контратак, але Нойер був напоготові і в декількох випадках зіграв на випередження, як останній захисник. Зазначимо, що збірна Греції за весь перший тайм не завдала жодного удару в площину воріт Німеччини.

А на початку другого тайму греки скористалися тим, що їхні опоненти занадто захопилися атакуючими діями і несподівано зрівняли рахунок. Салпінгідіс у контратаці пройшов по правому флангу і віддав чудову передачу на Самараса, який проштовхнув м'яч у сітку повз Нойера - 1:1.

Проте гол не вплинув на гру "Бундесмашини" - німці не послабили тиск на ворота греків і незабаром така тактика принесла результат.

На 61-й хвилині Самі Хедіра зльоту потужно зарядив прямо під поперечину після подачі з флангу. Удар був настільки сильний, що голкіпер Греції зреагувати не встиг - 2:1. Через кілька хвилин Клозе після подачі кутового збільшив відрив від Греції.

На 74-й хвилині Марко Ройс на добиванні вбив м'яч під щаблину воріт Сіфакіс і довів рахунок до непристойного - 4:1.

У час, що залишився греки змогли відіграти один м'яч. На 89-й хвилині арбітр призначив пенальті у ворота Німеччини, зафіксувавши гру рукою Боатенга. Салпінгідіс вміло розвів м'яч і Нойєра по різних кутах - 4:2.

У півфіналі німці зіграють 28 червня з переможцем пари Англія - ​​Італія.

- Першим півфіналістом Євро-2012 стала збірна Португалії (відео)

- Євро-2012: розклад матчів, результати і турнірна таблиця

Німеччина - Греція 4:2


Голи: Лам 39, Хедіра 61, Клозе 68, Ройс 74 - Самарас 55, Салпінгідіс 89 (пен.)

Німеччина: Нойер, Хуммельс, Хедіра, Швайнштайгер, Озіл, Шюррле (Мюллер 67), Клозе (Гомес 80), Бадштубер, Лам, Боатенг, Ройс (Гетце 80)

Греція: Сіфакіс, Маніатіс, Цавеллас (Фотакіс 46), Пападопулос, Макос (Ліберопулос 72), Самарас, Салпінгідіс, Торосідіс, Нініс (Гекас 46), Папастатопулос, Кацураніс

Попередження: Самарас 14, Папастатопулос 75. !zn

Читайте також:

УЄФА порівняв рівень доходів від Євро-2012 з минулими чемпіонатами

Угорський рефері визнав, що Україна забила м'яч Англії


Збірна Україна заробила 10 млн євро на Чемпіонаті Європи