МВС попередило іноземних вболівальників про кишенькових злодіїв і фальшивих даішників

01 червня 10:32

Для іноземних уболівальників випустили буклети, в яких міститься інформація про предмети, які заборонено проносити у фан-зони, а також інформація про те, як повинні виглядати посвідчення співробітника міліції.

 

Міністерство внутрішніх справ застерігає іноземних уболівальників, які приїдуть відвідати чемпіонат Європи з футболу в 2012 році, від кишенькових злодіїв і псевдоінспекцій ДАІ. Про це на прес-конференції сказав глава прес-служби МВС Володимир Поліщук.

За його словами, напередодні чемпіонату було випущено 200 тисяч інформаційних буклетів для вболівальників, які будуть поширені в Україні, а також оприлюднені на сайті МВС.

У цих буклетах міститься інформація про найбільш поширені злочини, жертвами яких можуть стати іноземні вболівальники в Україні. «Кишенькові крадіжки, крадіжки у закладах громадського харчування, у громадських місцях, псевдоінспекціі ДАІ. Це ризики кримінального характеру, з якими можуть зіткнутися вболівальники», - сказав він.

Чиновник підкреслив, що в Україні не поширені злочини на ґрунті ксенофобії або расизму.

«Говорити про такий вид ризиків, як ксенофобія та расизм, мені здається, недоречно», - сказав він. Окрім того, Поліщук повідомив, що у випущених буклетах міститься інформація про предмети, які заборонено проносити у фан-зони, а також інформація про те, як повинні виглядати посвідчення співробітника міліції.

Нагадаємо, Віктор Янукович вважає, що кількість футбольних вболівальників, здатних на радикальні дії, в Україні набагато менша у порівнянні з іншими країнами. !zn

Читайте також:

Азаров заявив, що бойкот Євро-2012 уже позначився на притоці туристів

Уболівальники Євро-2012 розкупили всі місця у п'ятизіркових готелях

УЄФА спрогнозував менші доходи від Євро-2012, ніж від попереднього Чемпіонату Європи