Кавалер Ордена Британської імперії вибачилася перед Україною від імені всієї Британії

19 червня 10:02

Кавалер Ордена Британської імперії Клер Дімйон за час свого перебування в різних містах України під час Євро-2012 не побачила жодного вияву нетолерантного ставлення до людей інших рас і національностей. Дімйон від імені всієї Британії вибачилася перед Україною за сюжет ВВС про расизм у нашій країні.

 

Кавалер Ордена Британської імперії у боротьбі за права людини в Центральній та Східній Європі Клер Дімйон не побачила в Україні виявів расизму. Про це вона заявила під час зустрічі з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом, повідомила прес-служба Харківської міськадміністрації. Правозахисниця зазначила, що Чемпіонат Європи з футболу 2012 року став для всіх його учасників і гостей святом єднання. Вона підкреслила, що в межах своєї діяльності об'їздила всі країни Східної та Центральної Європи, крім Республіки Білорусь, але «ніколи й ніде не бачила такого доброго, щирого і гостинного ставлення до гостей своєї країни, як в Україні». Дімйон також зазначила, що в Харкові її вразили коректні правоохоронці і чисте метро.- Фанати збірної Англії пройдуть Донецьком з труною - на знак протесту проти англійських ЗМІ (фото)

Загалом за словами Дімйон, за час свого перебування в різних містах України, і в Харкові зокрема, не побачила жодного вияву нетолерантного ставлення до людей інших рас і національностей.«Я бачила безліч темношкірих, зокрема й на стадіонах. Дивлячись на них, не можна сказати, що вони відчувають стрес або пригніченість у вашій країні. Можу з абсолютною впевненістю сказати, що не побачила тут расистських настроїв - по загалом, тут їх не більше, ніж у Лондоні. З цього приводу BBC слід було б сказати правду. Тому я вдячна мешканцям Харкова за надану можливість виправдати добре ім'я британців і розповісти світові правду», - зазначила кавалер Ордена Британської імперії.- Англійців відмовляють від поїздки на Євро-2012 в Україну: «Назад ви можете повернутися в труні»

Як повідомляли ЗМІ, 28 травня в ефірі британської телерадіомовної корпорації «ВВС» вийшла програма «Стадіони ненависті», де, за твердженням авторів, зібрано матеріал про расизм серед футбольних вболівальників країн-господарів.«Коли я їхала до вас, у мене були певні упередження, але тепер їх не залишилося. Як громадянин Англії я хочу вибачитися перед вами від імені всієї Британії. Це не дрібниця, це серйозне питання, на яке не можна не відреагувати. Це питання честі і Великобританії, і особисто мене як англійки. Я бачила в Україні й африканців, і азіатів, які чудово відчувають себе тут. А голландці, які провели у вас час на Євро-2012, висловлюють бажання повернутися у ваше місто. Все це свідчить про те, що ми можемо бути патріотами без того, щоб принижувати інші нації», - підкреслила Дімйон.Раніше повідомляли, що фанати збірної Англії планують пройти маршем центром Донецька і пронести імпровізовану труну на знак протесту проти слів англійських журналістів, які заявили в своєму фільмі, що з України можна повернутися в труні.У вівторок в прес-центрі міста-господаря, кількість фанатів, які візьмуть участь у ході, поки уточнюють, але передбачають, що їх буде до 7000 осіб. ! znЧитайте також:

Частка негативних матеріалів у світових ЗМІ про Україну перевищила 80%

В українському МЗС вимагають від Бі-бі-сі вибачень за сюжет про расизм

Платіні заявив, що Україна та Польща вже перемогли на Євро-2012

На матч з Україною в Донецьк їдуть 7 тис. англійців