Євро-2012: Італія здолала Англію у серії пенальті

24 червня 21:41

У серії пенальті підопічним Чезаре Пранделлі пощастило більше. У півфіналі італійці зустрінуться 28 червня зі збірною Німеччини.

 

В останньому чвертьфінальному матчі Євро-2012 збірна Англії у впертій боротьбі поступилася команді Італії місцем у півфіналі. Основний і додатковий час завершився з рахунком 0:0, у серії пенальті підопічні Чезаре Пранделлі виявилися більш щасливими.В ході зустрічі італійці більше володіли м'ячем і створили безліч моментів, англійці відповідали гострими контрвипадами.Суперники дуже активно почали матч. Уже в ході стартової п'ятихвилинки команди обмінялися небезпечними моментами. Спершу де Россі потужним ударом з-за меж штрафного перевірив на міцність штангу воріт Харта.А вже через кілька хвилин Буффон продемонстрував чудеса реакції, відбивши удар Джонсона з близької відстані.- Євро-2012: розклад матчів, результати і турнірна таблицяПісля цього італійці зуміли відвести гру від своїх воріт. Балотеллі і Кассано по черзі загрожували воротам Харта.У другому таймі збірна Італії посилила тиск на супротивників. На 52-й хвилині італійці протягом однієї атаки могли забити тричі. Спочатку Харт відбив дальній удар, потім впорався з пострілом Балотеллі і нарешті Монтоліво пробив вище. Захисники збірної Англії виступали в цьому епізоді в ролі статистів, хоча варто відзначити, що в цілому англійці оборонялися впевнено і надійно.А на 93-й доданій хвилині «леви» ледь не вийшли вперед - Уейн Руні у падінні через себе запустив м'яч над поперечиною.У додатковий час італійці прагнули дотиснути суперника, однак підопічні Роя Ходжсона вистояли. Кілька разів небезпечно пробивав Діаманті, один раз м'яч після його удару влучив у штангу. На 114-й хвилині забив Ноччеріно, проте арбітр зафіксував у нього офсайд.Таким чином, на Євро-2012 зафіксована перша нульова нічия. При цьому статистика ударів по воротах - 35:9 на користь італійців.У серії пенальті першим до м'яча підійшов Балотеллі і спокійно пробив точно під штангу. Харт вгадав, але не дострибнув - 0:1Джеррард схожим ударом зрівняв рахунок - 1:1.А ось Монтоліво, мабуть, перенервував, і послав м'яч повз лівий від себе кут.Руні довго розбігався і обдурив все-таки Буффона - 1:2.Пірло спокійно, у знущальному стилі, пробив по центру повз Харта - 2:2.Янг з розгону влучив у поперечину.Ночеріно спокійно розвів м'яч і Харта по різних кутах - 2:3.Удар Ешлі Коула намертво взяв капітан італійців Буффон.Діаманті впевненим ударом вивів свою команду у півфінал - 2:4.У півфіналі італійці зустрінуться 28 червня зі збірною Німеччини.

Англія - Італія 0:0, за пенальті - 2:4Англія: Харт, Джонсон, Коул, Джеррард, Террі, Руні, Янг, Лескотт, Мілнер (Уолкотт 60), Паркер (Хендерсон 94), Уелбек (Керролл 60)Італія: Буффон, Бальцаретті, Абате (Маджо 90 +1), Маркізіо, Балотеллі, Кассано (Діаманті 78), Бардзальі, де Россі (Ночеріно 80), Монтоліво, Бонуччі, ПірлоПопередження: Бардзальі 82, Маджо 94. !znЧитайте також:Іспанія обіграла Францію на Євро-2012 - 2:0

Англійська футбольна асоціація подасть скаргу на Бі-бі-сі за звинувачення України в расизмі

Меркель готова приїхати до Києва, якщо Німеччина вийде в фінал Євро-2012