До приїзду збірної Швеції в Київ залишилося покосити траву на шляху проходження футболістів, - Присяжнюк

06 червня 13:36

Всі підготовчі роботи до приїзду збірної Швеції в оздоровчому комплексі «Червона Рута» в Обухівському районі практично завершені. Залишилося виконати вимоги з організації охорони і закінчити покіс трави на узбіччі дороги по шляху проходження футболістів. Охорону бази будуть цілодобово здійснювати по всьому її периметру 50 представників правоохоронних органів.

 

Шведська збірна з футболу прилітає до Києва в середу о 18.00 і буде проживати під час усього чемпіонату Євро-2012 в оздоровчому комплексі "Червона Рута" в Обухівському районі (Київська область), що входить до складу дочірньої компанії "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз України".

За словами голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка, всі підготовчі роботи "практично завершені", залишилося виконати вимоги з організації охорони і закінчити покіс трави на узбіччі дороги по шляху проходження футболістів. Також він повідомив, що охорону бази будуть цілодобово здійснювати по всьому її периметру 50 представників правоохоронних органів.

Директор філії дочірньої компанії "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз України" Ігор Пінзарь повідомив, що шведська збірна зарезервувала весь комплекс "Червона рута" на час проведення Євро-2012. Комплекс розташований в 33 км від Києва неподалік тренувальної бази ФК "Динамо" (Київ), де шведи будуть проводити тренування.

Керуюча готельним комплексом "Platium" Тетяна Бондарчук повідомила, що шведська збірна забронювала комплекс відразу ж після жеребкування, коли стало ясно, що всі три матчі вона гратиме в Києві. Після цього на базу неодноразово приїжджали фахівці, які погоджували окремі моменти умов проживання шведських футболістів.

Всього в комплексі постійно проживатимуть 45 людей, зокрема 23 футболіста і 7 тренерів. Для організації їх харчування прибуде шеф-кухар і дієтолог.

Директор шведської збірної Ларс Рихт задоволений умовами, які підготовлені для прийому футболістів. Разом з тим, він визнав, що ціни "трохи завищені", хоча так буває у всіх країнах при проведенні подібних заходів.

Всього в Україні будуть розміщені три футбольні команди з 16-ти, які беруть участь у Євро-2012 - шведська, українська, а також французька, яка розміститься в Донецьку на тренувальній базі ФК "Шахтар". Інші збірні розмістяться в Польщі.

За словами Присяжнюка, на території області підготовлено 37 фан-зон для вболівальників, зокрема, в Києво-Святошинському, Вишгородському районах, Бучі, де вартість проживання становить від 10 до 50 євро. Також організовано охорону фан-зон, підготовлено стоянки для приватного автотранспорту. Область очікує кілька тисяч уболівальників. !zn

Читайте також:

В Україну на Євро-2012 почали прибувати перші вболівальники

За перемогу на Євро-2012 збірна України отримає 12,5 млн євро

Майже половина учасників Євро-2012 прибули до табору постійного базування в Польщі


Суперник України на Євро-2012 збірна Швеції обіграла Ісландію - 3:2 (відео)